Θέλουν να επιβάλουν «σιωπητήριο» για να κρύψουν τις ευθύνες τους

θέλουν-να-επιβάλουν-σιωπητήριο-για-788084

Είναι εξοργιστικό να υβρίζονται και να λοιδορούνται οι δημοσιογράφοι, γιατί αναδεικνύουν όλες τις πτυχές της τραγωδίας, ακόμη και με τόνο υπερβολικό, και γιατί απευθύνουν αμείλικτα ερωτήματα για το τι έπρεπε, αλλά δεν έγινε τελικά. Ο συνεργάτης ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέδεσε με φασιστικό τρόπο τις πυρκαγιές με συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης, έπρεπε ήδη να είχε απομακρυνθεί

Το έβγαλαν το πόρισμα Τόσκας και Μαξίμου. Για όλα φταίνε ο δυνατός άνεμος και ο πανικός των πολιτών και δεν ντρέπονται κιόλας.

Είναι παράλογο και ταυτόχρονα απαράδεκτο να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τον όλεθρο που έγινε.

Αυτό το «σιωπητήριο» που επιχειρεί να επιβάλει η Κυβέρνηση, στη λογική ότι προέχει η διάσωση και η ανεύρεση ανθρώπων, μπορεί να βολεύει το Μαξίμου, δεν υπηρετεί όμως την επιβεβλημένη ανάγκη να μάθουμε τελικά τι ακριβώς συνέβη τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

Η αναζήτηση ευθυνών είναι επιβεβλημένη και καλώς τα ΜΜΕ ερευνούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η απόδοση ευθυνών είναι προφανές ότι είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, που έχει ήδη ξεκινήσει τη δική της έρευνα μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Υπό την έννοια αυτή, είναι εξοργιστικό να υβρίζονται και να λοιδορούνται οι δημοσιογράφοι, γιατί κάνουν τη δουλειά τους, γιατί αναδεικνύουν όλες τις πτυχές της τραγωδίας και γιατί απευθύνουν αμείλικτα ερωτήματα για το τι έπρεπε, αλλά δεν έγινε τελικά.

Και καλά θα κάνει η Κυβέρνηση να σταματήσει την προσφιλή της τακτική, να ρίχνει τις ευθύνες στα ΜΜΕ κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα και είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ο συνεργάτης ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέδεσε με φασιστικό τρόπο τις πυρκαγιές με συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης, έπρεπε ήδη να είχε απομακρυνθεί.

Οικογένειες βρέθηκαν απανθρακωμένες αγκαλιά, γιατί δεν πρόλαβαν να σωθούν και άλλοι πέθαναν στη θάλασσα όπου έπεσαν για να σωθούν, διότι κανείς την κρίσιμη ώρα δεν ανέλαβε την ευθύνη που είχε να συντονίσει σωστά.

Πριν λίγους μήνες συμπολίτες μας πνίγηκαν από πλημμύρες στη Μάνδρα με τις πληγές να είναι ακόμα ανοιχτές. Όλα αυτά λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας και το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Στο κέντρο συντονισμού η Κυβέρνηση, αντί να καταστρώσει σχέδιο διάσωσης των ανθρώπων που καίγονταν, κοιτούσε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την επιστροφή Τσίπρα από τη Βοσνία, ο οποίος ήδη πριν επιστρέψει και έχει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης, είχε σπεύσει να μιλήσει για ασύμμετρα φαινόμενα.

Επικοινωνιακή διαχείριση και θεωρίες συνωμοσίας πάνω στις στάχτες της πυρκαγιάς και με ανθρώπους να έχουν καεί ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους.

Όμως ο ολοκληρωτισμός που επιχειρεί να επιβάλλει το Μαξίμου ως αντίληψη, με στόχο τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, είναι βαθιά επικίνδυνος.

Λυπηρό, σ’ αυτή την προσπάθεια να πρωτοστατεί η ΕΡΤ, με συγκεκριμένους δημοσιογράφους να κουνάνε το δάχτυλο και να μαλώνουν όποιον τολμά να θέσει ευθέως το θέμα των ευθυνών, που σαφέστατα έχει η Πολιτεία.

Θέλει δεν θέλει, αυτός ο ανεκδιήγητος μηχανισμός προπαγάνδας, οι αλήθειες θα ακουστούν. Εν κατακλείδι, πρέπει να ακουστούν και να καταδειχτούν. Το χρωστάμε σ’ όσους βρήκαν μαρτυρικό θάνατο και σ’ όσους έμειναν ανυπεράσπιστοι απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου