Από την κόκκινη γραβάτα του Ζαππείου… στην Πνύκα

από-την-κόκκινη-γραβάτα-του-ζαππείου-791171

Ποια χώρα βγήκε από τα μνημόνια με τα δεδομένα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα σήμερα και πανηγυρίζουμε; Το μόνο που θα συμβεί είναι ότι τα μέτρα έρχονται, το υπέρογκα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί και αυτό που θα αλλάξει είναι ότι θα σταματήσουν να μας δανείζουν

Από την κόκκινη γραβάτα του Ζαππείου μέχρι τη φιέστα της Πνύκας… θα μπορούσε να τιτλοφορείται η παράσταση που σκηνοθετεί τις τελευταίες εβδομάδες το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι απώτερος στόχος είναι να δοθεί πανηγυρική ατμόσφαιρα στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, με τον κ. Τσίπρα να επιθυμεί να δείξει ότι εκείνος μας έβγαλε από το ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Βέβαια το γεγονός είναι ότι στους πολίτες το τρίτο μνημόνιο και τα μεσοπρόθεσμα Τσίπρα – Καμμένου, κόστισαν μερικά δισ. παραπάνω σύμφωνα με τους δανειστές, αλλά ποιος νοιάζεται από τους υπαίτιους.

Η επικοινωνία πάνω από όλα. Έχουν γίνει μάστορες στο να παρουσιάζουν το μαύρο – άσπρο και να «πανηγυρίζουν» τα χαράτσια, την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα, τις συντάξεις – ψίχουλα, την ανεργία που παραμένει σε διψήφια ποσοστά και άλλες τόσες δυσμενείς συνέπειες που έχουν επιφέρει τα μνημόνια.

Ποια χώρα βγήκε από τα μνημόνια με τα δεδομένα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα σήμερα; Δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε. Το μόνο που θα συμβεί είναι ότι τα μέτρα έρχονται, το υπέρογκα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί και αυτό που θα αλλάξει είναι ότι θα σταματήσουν να μας δανείζουν.

Επομένως δεν χρειάζεται να γιορτάσουμε για όλα αυτά. Αντιθέτως χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί μακριά από ανταγωνισμούς, διαχωρισμούς και διχασμούς για να καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τον ίδιο στόχο. Να αλλάξει σελίδα η χώρα και να επιστρέψει στην ανάπτυξη όσο αυτή μπορεί να γίνει πραγματικά και να την αισθανθεί ο κάθε πολίτης στην τσέπη του.

Διαφορετικά όσες εξόδους από τα μνημόνια και να γιορτάσουμε, η πραγματικότητα θα είναι ίδια, φτώχεια, οικονομική δυσπραγία και βάθεμα της κρίσης.

Μπορεί ώς σήμερα, ο πρωθυπουργός να εξακολουθεί να αρνείται την «ιδιοκτησία» των μνημονίων που ο ίδιος υπέγραψε και να υποστηρίζει πως από τον Αύγουστο, με το τέλος των προγραμμάτων, θα εφαρμόσει μια άλλη δική του πολιτική, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πανηγυρίσει για τα οικονομικά αποτελέσματα των σκληρών μέτρων λιτότητας που ο ίδιος ψήφισε και έχουν προκαλέσει την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Επειδή όμως η χώρα μας υποτίθεται ότι τώρα ξεκινά την αναζήτηση μιας νέας ταυτότητας, ας προσπαθήσουν λοιπόν οι κυβερνώντες απαγκιστρωμένοι από τις λανθασμένες «οπτικές» του παρελθόντος να «χαράξουν» την πορεία αυτής της νέας Ελλάδας μακριά από τις υπερβολές – θετικές και αρνητικές – που βιώσαμε την τελευταία 8ετία και κυρίως την τελευταία 3ετία, πληρώνοντας πολύ ακριβά τα «νταούλια και τους ζουρνάδες» που μας γύρισαν μπούμερανγκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου