Το chat του Αντιπροέδρου…

το-chat-του-αντιπροέδρου-466533

Στο πολυσέλιδο κείμενο που είναι διαθέσιμο από το διαδικτυακό κόμβο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης περιλαμβάνονται πληροφορίες που ξεκινούν από την επίπλωση και τη στελέχωση του γραφείου, μέχρι τις εμφανίσεις του Θ. Πάγκαλου στον Τύπο αλλά και τη διαδικτυακή παρουσία του.

Σύμφωνα με τον απολογισμό για την περίοδο από Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο υπό τον Θ. Πάγκαλο πραγματοποιήθηκαν 73 συσκέψεις επί 39 θεμάτων, 23 συνεδριάσεις για 6 θεματικές ενότητες, 17 επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, 7 επίσημα ταξίδια

και 33 συναντήσεις εργασίας. Όσο για τη διαδικτυακή παρουσία του αντιπροέδρου ο απολογισμός καταγράφει μεταξύ άλλων 715 followers στο twitter, 1.568 "φίλοι" στο προφίλ του αντιπροέδρου στο Facebook και 1.745 υποστηρικτές, 61 φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο flickr και προβλήθηκαν συνολικά 1.428 φορές και 171 βίντεο στο YouTube με 23.629 προβολές.

Από επικοινωνία από ό,τι καταλάβαμε ο κ. Πάγκαλος και το επιτελείο του τα πάνε μία χαρά. Προφανώς γι’ αυτό και αισθάνθηκε την ανάγκη να προβεί στις παραπάνω απολογιστικές ανακοινώσεις. Δεν έχει σημασία βέβαια εάν δεν έχουμε ως κοινή γνώμη πληροφόρηση για τα αποτελέσματα των πολλών συναντήσεων εργασίας και των συσκέψεων που προήδρευσε… διαπιστώνουμε όμως αβίαστα ότι εκτός από τις ώρες που «κοπάζει βρίζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, λοιδορώντας τους πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης» συσκέπτεται κιόλας, άρα άξια… η θέση που κατέχει, κατά τον ίδιο.

Εάν τώρα επιχειρήσουμε να το δούμε σοβαρά το θέμα, δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να πούμε μπράβο ή είναι στα υπέρ του Αντιπροέδρου ότι συγκαλεί συσκέψεις. Το αυτονόητο κάνει ο κ. Πάγκαλος και αν συνεχίσει να πιστεύει ότι συμμετοχή σε μία σύσκεψη αποτελεί δραστηριότητα που από μόνη της έχει αξία υπάρχει πρόβλημα.

Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν οι πολιτικοί δεν θέλουν να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις συστήνουν μία επιτροπή ή συγκαλούν μία σύσκεψη… Συσκέπτονται για να μην σκέπτονται και είναι ο ευκολότερος τρόπος για να χαθεί η «μπάλα», η ευθύνη δηλαδή, και να συνεχιστεί ως λέγεται πλέον, η διαβούλευση. Το έχουμε μάθει πλέον. Όσο αυξάνονται οι συσκέψεις μειώνεται και η παραγωγικότητα. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Και ας ελπίσουμε ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλοι «υπερπαραγωγικοί» της Κυβέρνησης, γιατί δεν θα αντέξουμε άλλους φίλους στο facebook. Παράτησαν την πολιτική και κάνουν chat οι άνθρωποι. Βρίσκουν το χρόνο και γι’ αυτό. Τουλάχιστον ο πληθωρικός αντιπρόεδρος αυτό δείχνει. Τις υπόλοιπες ώρες που του μένουν ελεύθερες προφανώς είναι αυτές που επιλέγει να μας βρίζει. Ποικιλοτρόπως. Και δεν έχει βρεθεί κανείς ακόμη να τον αποπέμψει δυστυχώς. Εκτός και εάν αυτά που δηλώνει δεν είναι μόνο προσωπική του άποψη, αλλά απηχούν «κυβερνητική γραμμή».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου