Μεταμνημονιακή εποχή …σπαρμένη με μέτρα

μεταμνημονιακή-εποχή-σπαρμένη-με-μέ-802049

«Καθαρή» έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει άρση των συνεπειών των μνημονίων, έστω σταδιακά, που εξαθλίωσαν και φτωχοποίησαν τους πολίτες αυτής της χώρας και όχι απλά ευχολόγια

Μπορεί η κυβέρνηση να βαπτίζει το «κρέας – ψάρι», όμως η μεταμνημονιακή εποχή είναι σπαρμένη με παλιά και νέα μέτρα.

Στο συμπληρωματικό μνημόνιο που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ESM στις 12 Ιουλίου, καθορίζονται τα προαπαιτούμενα της εποχής εκτός μνημονίων και αυτό δεν αφήνει κανένα περιθώριο πανηγυρισμών.

Με «προίκα» όλα τα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα, προσθέτει και νέα όπως η μείωση των συντάξεων για παράδειγμα αλλά και άλλες ρυθμίσεις , όπως και πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωση του αφορολόγητου, μείον ένας μισθός ετησίως για τον καθένα, δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί κ.λπ.

Μία σκληρή πραγματικότητα που είναι τελείως διαφορετική, από τις «ενέσεις» αισιοδοξίας του πρωθυπουργού. Και αυτό διότι, η χώρα θα είναι υπό καθεστώς επιτροπείας μέχρι να ξεπληρώσει το 75% του χρέους, τουλάχιστον έναν αιώνα ακόμα, κι αυτό το υπόγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Καθαρή» έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει άρση των συνεπειών των μνημονίων, έστω σταδιακά, που εξαθλίωσαν και φτωχοποίησαν τους πολίτες αυτής της χώρας.

Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, θα επανέλθουν ο 13ος και 14ος μισθός, θα επιστραφεί το 40% των περικοπών που είχαν οι εργαζόμενοι, θα επανέλθουν οι συντάξεις στα προ μνημονίων επίπεδα, θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, θα μειωθεί η άγρια φορολογία, θα πάει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ;

Σ’ αυτά τα μείζονα θέματα θα πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση για να πείσει τους Έλληνες ότι πράγματι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Διαφορετικά η έξοδος θα είναι «πέτσινη» και φυσικά όχι «καθαρή».

Αντίθετα η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί και με τα παλιά και με τα νέα μέτρα των μνημονίων, τα οποία θα εφαρμόζονται κανονικά.

Όσο λοιπόν κι αν προσπαθούν ο πρωθυπουργός κι η κυβέρνηση να μας πείσουν ότι το 2018 θα τελειώνουμε με τα μνημόνια, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Σκληρή και αδυσώπητη.

Τα μνημόνια και οι συνέπειές τους είναι εδώ και τα δύο και οι εξαγγελίες λοιπόν, περί «καθαρής» εξόδου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα συνηθισμένα αφηγήματα των κυβερνώντων, όπως ήταν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου