ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» Πασοκογενών – Ποταμίσιων στον Βόλο

πόλεμος-πασοκογενών-ποταμίσιων-σ-803673

Άρχισαν τα όργανα στο Κίνημα Αλλαγής στον Βόλο. «Πόλεμος» Πασοκογενών – Ποταμίσιων, μετά την απόφαση αποχώρησης του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη από τον νέο πολιτικό φορέα. Απαξιωτικό σχόλιο κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στα social media, που φέρει την υπογραφή του Βολιώτη δικηγόρου Θοδωρή Κανελλή, διορισμένου από το ΠΟΤΑΜΙ στη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ, άναψε φωτιές που δεν σβήνουν.

Το μέλος της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Αποστόλης Παπατόλιας, με γραπτή του δήλωση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ζητεί ευθέως την παραίτηση του κ. Κανελλή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο πρόσωπό του. Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως από το χώρο των Πασοκογενών ενώ αρκετοί αποδοκίμασαν δημόσια τις απόψεις του κ. Κανελλή, κάνοντας διάφορα σχόλια στη σελίδα του.

Σημειώνεται, πως στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο, συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι του Ποταμιού, οι κ.κ. Θοδωρής Κανελλής και Βασ. Γαρόφλος.

Ο κ. Κανελλής, στο επίμαχο σχόλιο πριν από λίγες μέρες σχολιάζοντας στο FB τις εξελίξεις στο Ποτάμι και το «διαζύγιο» με το ΚΙΝΑΛ έγραψε: «Σκέφτομαι τις επιλογές μου και τις ζυγίζω. Από τη μια ο Καρανίκας , η Αυλωνίτου και ο Αλέξης, από την άλλη ο Κούλης, ο Βορίδης και ο Άδωνης και στο κέντρο η Φωφώ που εσχάτως δεν διαφέρει με τον Κούλη. Η μάχη χάθηκε τον Νοέμβρη, ανανέωση με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται. ΥΣ. Γελάω με όλη μου την ψυχή με όσους θεωρούν ότι ο ΣΘ θα προσεγγίσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω της στάσης του στο Μακεδονικό, όταν και οι ίδιοι ξέρουν ότι η σύμπραξη της ΦΓ με τον Κούλη και την ακροδεξιά στο συγκεκριμένο θέμα είναι τουλάχιστον «κακή» ( άλλαξα τρεις φορές τη λέξη ) για να μην κακοκαρδίσω κάποιους που βλέπουν παντού φαντάσματα».

Αριστερά: Ο Απ. Παπατόλιας. Δεξιά: Ο Θ. Κανελλής

Την παραίτησή του ζητεί ο Απ. Παπατόλιας

Με γραπτή του δήλωση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το μέλος της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Αποστόλης Παπατόλιας αφού εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Κανελλή, επισημαίνει πως η παραίτησή του από τα όργανα είναι μονόδρομος.

Ειδικότερα στη δήλωσή του ο κ. Παπατόλιας αναφέρει:

«Τους θέλουμε όλους αλλά θα προχωρήσουμε με αυτούς που θέλουν» είχε επισημάνει πριν από δύο μήνες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, φαίνεται όμως ότι το μήνυμά της δεν έγινε κατανοητό από όλους.

Εμβρόντητος διάβασα μέσα από τα social media, το παραλήρημα του διορισμένου εκπροσώπου του Ποταμιού στη ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Θ. Κανελλή, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες με την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

Αν πιστεύει ο κ. Κανελλής και τυχόν άλλοι θιασώτες αντίστοιχων απόψεων, ότι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν χωρίς κανένα κόστος και ότι θα λειτουργούν ως «πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, είναι μακριά νυχτωμένοι. Σ’ ό,τι με αφορά προσωπικά, έχω να επισημάνω ότι δεν πρόκειται ούτε να το επιτρέψω, ούτε να το ανεχτώ.

Το ζήτημα είναι να αναζητούνται συνθέσεις. Και όχι να πυροδοτούνται εντάσεις. Όμως η έννοια της πολυσυλλεκτικότητας, δεν συνυπάρχει με τη λοιδορία και την πολιτική ασέβεια που ο κ. Κανελλής, επέδειξε απέναντι στην ηγεσία του Κινήματος, αλλά με τη συνέπεια στην προσπάθεια ενότητας, ανανέωσης και ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Ως εκ τούτου θεωρώ, ότι για τον κ. Κανελλή μετά τη δημόσια τοποθέτησή του στα social media, είναι πλέον μονόδρομος η παραίτηση από τα κομματικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής. Κύριε Κανελλή προσοχή. Ο κατήφορος έχει και πάτο» καταλήγει το μέλος της ΝΕ ΚΙΝΑΛ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου