ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

αρχισαν-οι-επιθεσεισ-804051

Ακρως επικριτική ήταν με χθεσινό της σχόλιο η εφημερίδα της Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», κατά των θέσεων που εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος για τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παραθέτουμε το σχόλιο:

«Αλίμονο τι λένε…

ΤΟΥΣ πρόλαβε όλους ο Χρ. Μπουκώρος εκφράζοντας φυσικά τις εντονότατες αντιρρήσεις του στην πρόταση Γαβρόγλου για τη συγχώνευση και το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ως νεοδημοκράτης και ως Βολιώτης. «Χωρίς να υψώνουμε καμιά σημαία τοπικισμού», η κλασική πλέον έκφραση. Αλίμονο καλέ, σωπάτε, αλίμονο, ποιος Βολιωτισμός…

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση της «πρώτης φόρας αριστερά» δεν είναι ευάλωτη μόνο στις εξωτερικές πιέσεις αλλά ακόμη και σε αυτές τις τοπικιστικές διεκδικήσεις. Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά ένας τόσο ετεροβαρής σχεδιασμός, ο οποίος καθίσταται οφθαλμοφανής για τη Λάρισα». Ξεσπαθώνει ο Βολιώτης νεοδημοκράτης, σαλπίζοντας εξέγερση των παραγόντων της εξ ανατολών γείτονος. Καταγγέλλοντας και τον δήμαρχο Λαρίσης για τοπικιστικού χαρακτήρα δράση.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στον Βόλο κυριαρχεί η άποψη ότι η Λάρισα είναι σούπερ ευνοημένη στην κατανομή διότι «το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσει τον δήμαρχό της που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ». (Με αγωνία αναμένεται η άποψη των Λαρισαίων νεοδημοκρατών για τον ίδιο δήμαρχο).

ΚΙ ΑΝ έχει η Λάρισα όπλο τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχο, λησμονούν οι Βολιώτες ότι εκείνοι διαθέτουν 4 συριζαίους βουλευτές. Τέσσερις από τους έξι που εκλέγονται στον νομό. Η φράση «casus belli» πάντως, αποτελεί εκεί το μόνιμο μοτίβο για την πρόταση του Υπουργείου» καταλήγει το σχόλιο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Συμπέρασμα: Για να τον επικρίνει η κραταιά εφημερίδα της Λάρισας, μάλλον στον σωστό δρόμο για τα συμφέροντα του Πανεπιστημίου και της Μαγνησίας κινείται ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου