ΤΟΠΙΚΑ

Πιάνουν δουλειά οι ράμπο του ΕΦΚΑ

πιάνουν-δουλειά-οι-ράμπο-του-εφκα-804409

Ακόμη δεν πρόλαβαν να κάνουν «σεφτέ» για καλοκαίρι οι εποχικές επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και έρχονται «αντιμέτωποι» με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Εντολές για εντατικούς ελέγχους έχουν λάβει οι τοπικοί ελεγκτές του ΕΦΚΑ, οι οποίοι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινούν το «σαφάρι» εξορμήσεων σε παραθαλάσσια μέρη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης σε Πήλιο και Β. Σποράδες, που θεωρούνται οι δημοφιλείς προορισμοί του καλοκαιριού.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, beach bar και άλλες επιχειρήσεις εστίασης, όπως ακόμη επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες την τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, συνδρομή στο έργο των τοπικών ελεγκτών του ΕΦΚΑ, θα παρέχουν ακόμη τρία συνεργεία υπαλλήλων από Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, τα οποία θα επιφορτιστούν κυρίως με τους ελέγχους στο Πήλιο και στα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Οι ελεγκτές εκτός Μαγνησίας έχουν επιστρατευθεί από το υπ. Εργασίας για να απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το «σαφάρι» εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα η παρουσία τους στην περιοχή θα διαρκέσει για όλο το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου και θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού στις τουριστικές περιοχές για τη διενέργεια των προληπτικών ελέγχων για την ανασφάλιστη και υποδηλωμένη εργασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, η Μαγνησία κατατάσσεται στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, τόσο στην ανασφάλιστη όσο και στην υποδηλωμένη εργασία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους λειτουργούν περισσότερες εποχικές επιχειρήσεις.

Οι έλεγχοι, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θα είναι στοχευμένοι, καθώς ήδη ο ΕΦΚΑ έχει εντοπίσει με δειγματοληπτικό έλεγχο μέσα από το ολοκληρωμένο μηχανογραφικό σύστημα, τις εποχικές επιχειρήσεις που θεωρούνται «ύποπτες» για εισφοροδιαφυγή, σε σχέση με τα συγκριτικά στοιχεία της περυσινής χρονιάς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου