ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινούν το μεγάλο «ταξίδι» τους οι «Βάτραχοι»

ξεκινούν-το-μεγάλο-ταξίδι-τους-οι-β-807242

Από τον Βόλο ξεκινά το «ταξίδι» της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», μία συμπαραγωγή των επιχειρήσεων Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου, που φιλοδοξεί να είναι η παράσταση του καλοκαιριού και όχι τυχαία, αφού ο Λάκης Λαζόπουλος μαζί τη Σοφία Φιλιππίδου, τον Δημήτρη Πιατά και τον Αντώνη Καφετζόπουλο μαζί με μία μεγάλη πλειάδα νεώτερων ηθοποιών, αποτελούν την εγγύηση για αυτό.

Η παράσταση που είναι ενταγμένη στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018, ξεκινά από την πόλη του Βόλου. Η πρεμιέρα είναι αύριο Κυριακή 1 Ιουλίου και μεθαύριο Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Θα συνεχίσει την πορεία της με πανελλήνια περιοδεία, συμμετέχοντας σε όλα τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στα αρχαία θέατρα της χώρας και κορυφαίο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 10 και 11/8/2018.

«Θα είμαστε sold out»

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος καλωσορίζοντας τους συντελεστές της παράστασης χθες στην πόλη, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Βολιώτες, αλλά και τους επισκέπτες να την παρακολουθήσουν. Προέβλεψε «sold out» και τις δύο μέρες και ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου τον κ. Λάκη Λαζόπουλο και τους συνεργάτες του για την επιλογή, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, η σπουδαία αυτή παράσταση να ξεκινήσει από τον Βόλο, γεγονός που όπως είπε περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Επίκαιρα μηνύματα

Στα μηνύματα της παράστασης που παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, αναφέρθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου, ο γνωστός ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος.

«Οι πολιτικοί έχουν αποτύχει. Οι πολίτες είναι οργισμένοι και όπως και στην περίπτωση των Λήναιων, ψάχνουν να βρούνε απάντηση στα προβλήματα που τους απασχολούν. Και επειδή λείπει η σκέψη, παύουν να μιλάνε. Δεν εξωτερικεύουν με λόγια αυτά που νιώθουν, παρά οργίζονται και ξεσπούν βιαίως» επισήμανε ο γνωστός ηθοποιός που υπηρετεί χρόνια τη σάτιρα.

Ο ίδιος ωστόσο απέφυγε τις πολιτικές κρίσεις για τα όσα διαδραματίζονται στην σημερινή συγκυρία, αν και τα σχόλιά του σε μεγάλο βαθμό ήταν έκδηλα απογοήτευσης. «Αυτή την εποχή όλοι οι πολίτες αισθανόμαστε άβολα», ήταν η επισήμανσή του.

Για τη συνειδητή σιωπή των πνευματικών ανθρώπων μίλησε και ο Δημήτρης Πιατάς, καταθέτοντας επίσης την άποψή του.

Ως προς την παράσταση, όπως ανέφερε από την πλευρά της η Σοφία Φιλιππίδου, στους «Βατράχους» ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του. Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του. «Πρέπει να συνειδητοποιήσει η πόλις τις απουσίες της, για να είναι παρούσα ως πόλις. Πρέπει να καταβυθιστεί στον ξένο κόσμο του Άδη, για να κατακτήσει την ταυτότητά της.

Ο Διόνυσος δεν κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει στον κόσμο ούτε κάποιον παλιό-καλό πολιτικό ούτε κάποιον παλιό-καλό φιλόσοφο ή στρατηγό. Κατεβαίνει για να φέρει έναν δραματικό ποιητή. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά, με τα δικά μας δεδομένα», σημείωσε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την προτροπή όλων προς τους Βολιώτες να παρακολουθήσουν την παράσταση. Να σημειωθεί, πως η τιμή εισιτηρίου είναι 13 ευρώ ειδικά για την πόλη του Βόλου.

Εισιτήρια προπωλούνται: Κεχαΐδης – Μουσική, Ήχος, Φως 28ης Οκτωβρίου 118Α (μεταξύ Σπυρίδη – Αγίου Νικολάου) τηλ. 2421037891 και στο Viva.gr.

Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου