ΤΟΠΙΚΑ

«Κάποιοι είχαν ετοιμάσει άλλα πρωτοσέλιδα»

κάποιοι-είχαν-ετοιμάσει-άλλα-πρωτοσ-807246

«Έσπασε» χθες ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας, πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καντόλας. Με τρεμάμενη από τη φόρτιση φωνή, μία μέρα μετά την αθώωσή του έχοντας δίπλα την κόρη του επίσης δημοτική σύμβουλο Βόλου, μίλησε για την απόφαση του Δικαστηρίου κάνοντας λόγο για προσωπική και πολιτική δικαίωση. Άφησε ωστόσο αιχμές για τον τρόπο που «αντιμετωπίστηκε» από μερίδα του Τύπου τόσο κατά τη διάρκεια της δικαστικής του περιπέτειας όσο ακόμη και χθες που εκδόθηκε η αθωωτική υπέρ του απόφαση.

«Κάποιοι είχαν ετοιμάσει για χθες άλλα πρωτοσέλιδα (σ.σ. για καταδίκη του). Δεν τους βγήκε όμως, διότι υπάρχουν δίκαιοι και καλοί δικαστές. Ήμουν εξαρχής σίγουρος ότι θα δικαιωθώ, είχα εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πράγματι δεν διαψεύστηκα» επισήμανε ο κ. Καντόλας, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την αντιμετώπιση που είχε από μερίδα του τοπικού Τύπου.

«Ο Δήμος Αισωνίας ποτέ δεν ζημιώθηκε από μένα. Εκτός από το μαύρο, υπάρχει και το άσπρο. Και στον Δήμο Αισωνίας ήταν όλα άσπρα» σημείωσε επίσης με έμφαση ο κ. Καντόλας, παραπέμποντας στο έργο το οποίο έγινε στην περιοχή.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για προσωπική και πολιτική δικαίωση ενώ με τρεμάμενη φωνή έσπευσε να ευχαριστήσει την οικογένειά του και το δικηγόρο Γ. Σινέλη, που όπως είπε, ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή σ’ αυτή τη δικαστική περιπέτεια.

Τέλος επανέλαβε ότι όπως και κατά τη διάρκεια των δικαστηρίων ήταν πάντα «μάχιμος», πολλώ δε μάλλον τώρα, θα «επιστρέψει δριμύτερος» από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και την ομάδα πλειοψηφίας στη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής Βόλου.

Δήλωση για την αθώωση του πρώην δημάρχου Αισωνίας Δημ. Καντόλα έκανε χθες on camera και ο δήμαρχος. Ο κ. Μπέος τόνισε: «Ο κ. Καντόλας ηθικά δικαιώθηκε, γιατί αθώος ήταν, ποτέ δεν ήταν εκτός ομάδος, ήταν μέσα στην ομάδα. Για εμάς δεν έλειψε ποτέ, αλλά τώρα και ουσιαστικά επιστρέφει. Το δικαιούταν ο άνθρωπος, ταλαιπωρήθηκε αλλά ήρθε η δικαίωση. Για εμάς ήταν ούτως ή άλλως αθώος. Συγχαρητήρια πάλι και καλή επιστροφή».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου