Στο Ζάππειο… μία μέρα καθώς μιλούσαν

στο-ζάππειο-μία-μέρα-καθώς-μιλούσαν-810334

Στο ερώτημα αν τα μέτρα έφεραν τη συμφωνία ή η συμφωνία τα μέτρα, αυτό που μπορούμε να απαντήσουμε είναι ότι η υλοποίηση της συμφωνίας βασίζεται σε αυτούς που θα πληρώσουν τα μέτρα για πολλά χρόνια ακόμη, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Ελληνες φορολογούμενους…

Δυστυχώς, η κοινοπραξία Τσίπρα – Καμμένου επιμένει να δουλεύει ψιλό «γαζί» τον ελληνικό λαό, τη στιγμή μάλιστα που η κοινωνία έχει γονατίσει.

Είναι -το λιγότερο- απίστευτο πώς σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία για τους Ελληνες και την ταλαίπωρη αυτή χώρα, που βρίσκεται ήδη στον όγδοο χρόνο των μνημονίων, ο Αλ. Τσίπρας και ο Π. Καμμένος αποδίδουν τα εύσημα στον εαυτό τους και την κυβέρνησή τους, υποστηρίζοντας ότι βγάζουν τη χώρα από την κρίση.

Η συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμη, και μάλιστα με ένα τεχνικό μνημόνιο που περιλαμβάνει μέτρα σκληρά, με αντάλλαγμα όχι τη διαγραφή ή το κούρεμα του χρέους, για το οποίο δεσμεύονταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά μία επιμήκυνση μόλις 10 χρόνων στην πληρωμή των δόσεων.

Το αφήγημα με το οποίο θα επιχειρήσει να «αμπαλάρει» τα νέα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία για την επιμήκυνση του χρέους αλλά και τα κυβερνητικά σχέδια για την επόμενη ημέρα, μέσα από τα οποία θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει παγιωθεί στην κοινωνία, άρχισε να ξεδιπλώνεται ήδη από την Παρασκευή το βράδυ κατά τη διάρκεια της φιέστας στο Ζάππειο.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο επιχείρημα ότι η συμφωνία αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για το εξιτήριο προκειμένου να βγει η χώρα από τα μνημόνια, ενώ σε μια προσπάθεια να στρέψει επικοινωνιακά την προσοχή μακριά από την επώδυνη συμφωνία αλλά και την εκχώρηση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», προανήγγειλε γενικώς και αορίστως αντίμετρα και ελαφρύνσεις, τα οποία όμως είναι πάντα υπό την αίρεση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί στη χώρα.

Με άλλα λόγια, είναι απίστευτα εξοργιστικό, να παρουσιάζεται το «άσπρο – μαύρο», να «καθαγιάζεται» το περιεχόμενο μίας συμφωνίας που παρατείνει τη λιτότητα για πολλά χρόνια ακόμη. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, θα συνεχίσουν να δημαγωγούν ασύστολα.

Τέλος, στο ερώτημα αν τα μέτρα έφεραν τη συμφωνία ή η συμφωνία τα μέτρα, αυτό που μπορούμε να απαντήσουμε είναι ότι η συμφωνία μπορεί να επετεύχθη μεταξύ αυτών που προαπαιτούν μέτρα και αυτών που τα ψηφίζουν, αλλά η υλοποίηση της συμφωνίας βασίζεται σε αυτούς που θα πληρώσουν τα μέτρα για πολλά χρόνια ακόμα, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Ελληνες φορολογούμενους…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου