ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός στο Αχιλλοπούλειο για τις απολύσεις συντηρητών

συναγερμός-στο-αχιλλοπούλειο-για-τις-811183

Στον δρόμο μετά από 10 και πλέον χρόνια προϋπηρεσίας βρέθηκαν εργαζόμενοι που απασχολούνταν μέσω ιδιωτικής εταιρείας στη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Βόλου.

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, μέσω δικαστικού επιμελητή τούς επιδόθηκαν οι απολύσεις, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Από τη μία μέρα στην άλλη -και ενώ απασχολούνταν από την περίοδο που ανεγέρθηκε το νέο κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκε το Νοσοκομείο- οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά.

Παρέλαβαν σ’ ένα άψυχο χαρτί την καταγγελία της σύμβασης, χωρίς να γνωρίζουν ποιοι ήταν οι λόγοι που υπαγόρευσαν την απόλυσή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια τη συντήρηση του κτιρίου είχαν αναλάβει διαδοχικά τρεις διαφορετικές ιδιωτικές εταιρείες, μετά από διαγωνισμό που γινόταν από το Αχιλλοπούλειο.

Η συντήρηση μπορεί να «άλλαζε χέρια», όμως το προσωπικό παρέμενε το ίδιο. Πρόκειται για 14 άτομα συνολικά, τέσσερις ηλεκτρολόγους, τρεις υδραυλικούς, έναν ψυκτικό, έναν ηλεκτρονικό, έναν μηχανικό και τέσσερις θερμαστές.

Πριν από δύο μέρες απολύθηκε ο ένας εκ των ηλεκτρολόγων. Χθες ήταν η σειρά του δεύτερου από τους τέσσερις ηλεκτρολόγους, εντελώς αιφνιδιαστικά, να ειδοποιηθεί νωρίς το απόγευμα από δικαστικό επιμελητή για την καταγγελία της σύμβασής του.

Όπως είναι φυσικό οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μούδιασαν, καθώς η εργασιακή ανασφάλεια τους κυρίεψε.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε δώσει κανένα δικαίωμα. Εργαζόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα, παρέχοντας τις υπηρεσίες μας στο Νοσοκομείο. Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση βρισκόμαστε στον δρόμο» είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ένας εκ των δύο απολυμένων, οικογενειάρχης και πατέρας ενός μικρού παιδιού, ο οποίος για περισσότερα από 10 χρόνια εργάζεται κάθε μέρα στο Αχιλλοπούλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, την ερχόμενη Δευτέρα θα επιδιώξουν συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ζητώντας να παρέμβει ώστε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις και οι εργαζόμενοι να επαναπροσληφθούν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου