ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτικές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής ενόψει εκλογών

πολιτικές-αναταράξεις-στο-κίνημα-αλλ-814791

Πολιτικές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής τοπικά με το καλημέρα… Αυτοδιοικητικές εκλογές και βουλευτικό ψηφοδέλτιο βάζουν «φωτιά» στην τοπική οργάνωση. Έντονος προβληματισμός στην ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, που πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να βάλει «φρένο» σε προσωπικές στρατηγικές, που τροφοδοτούν σε μεγάλο βαθμό την εσωστρέφεια.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σήμερα στον Βόλο για την πρώτη συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής θα βρίσκεται ο Βασίλης Έξαρχος. Ο διευθυντής της ΚΟ της ΔΗΣΥ, πρώην βουλευτής Λάρισας, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της πρώτης δημοτικής ανοιχτής συνέλευσης φίλων – μελών του Κινήματος Αλλαγής στον Δήμο Βόλου. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο ξενοδοχείο Volos Palace (1o όροφο).

Αντί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ,για αυτόνομη κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η εκφρασμένη βούληση της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα να προχωρήσει στη συγκρότηση ψηφοδελτίων από μηδενική βάση, να λειτουργήσουν ως μία νέα εκκίνηση για την προοδευτική παράταξη με στόχο τη διεύρυνση της εκλογικής απήχησης στη Μαγνησία, δυστυχώς όπως παρατηρεί η Αθήνα έχουν γίνει εφαλτήριο για την «αναζωπύρωση» ενός υπόγειου πολιτικού μπρα ντε φερ εντός των τειχών.

Όπως καθίσταται σαφές, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ για αυτόνομη κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, «βάζει φρένο» στις προσωπικές στρατηγικές και τα σχέδια ορισμένων στελεχών, που εδώ και αρκετό διάστημα, ενώ δεν έχουν τη συγκατάθεση των οργάνων και της ηγεσίας, συμμετέχουν σε διεργασίες και ζυμώσεις για τον Δήμο Βόλου, με στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο καταγράφηκαν όχι μόνο οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα ουσίας, όπως η στρατηγική του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και η πρόθεση -προς το παρόν- να ακολουθήσουν ξεχωριστό δρόμο «κόντρα» στις αποφάσεις της ηγεσίας, ειδικά για τον Δήμο Βόλου, για τον οποίο άλλωστε υφίσταται το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Το «φυτίλι» που πυροδότησε την γκρίνια σε όσους βλέπουν τον σχεδιασμό τους να ανακόπτεται, ήταν οι δηλώσεις του Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ και εξ απορρήτων της προέδρου Φώφης Γεννηματά, ο οποίος στην πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο πριν από δύο εβδομάδες, ενώπιον όλων ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το Κίνημα θα κατέλθει αυτόνομο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ξεκαθαρίζοντας έτσι το τοπίο.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην εκδήλωση -διότι οι δημοσιογράφοι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα- η Νατάσσα Οικονόμου, δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», και ο Φώτης Λαμπρινίδης, επίσης δημοτικός σύμβουλος, μέλη της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ αμφότεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα αμέσως, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως έκφραση δυσφορίας για την απόφαση της ηγεσίας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι τα δύο στελέχη, όπως έχει καταγραφεί πολλάκις σε μερίδα του τοπικού Τύπου και δεν έχει διαψευστεί μέχρι σήμερα, φέρεται να συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις και συναντήσεις, τόσο με την πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα και τον γιατρό Χρ. Βενέτη αντίστοιχα, όσο και με στελέχη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συμπόρευσης και συνεργασίας στον Δήμο Βόλου, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί «ποια υποψηφιότητα από τις δύο θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή εκλογική απήχηση», όπως τονιζόταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Απαξιωτικές εκφράσεις κατά του Π. Χρηστίδη

Εξάλλου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Φ. Λαμπρινίδης που έχει διοριστεί στη ΝΕ του ΚΙΝΑΛ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε την αντίθεσή του και στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Χρηστίδη στον Βόλο, με τρόπο, ωστόσο, που ενόχλησε τα υπόλοιπα μέλη. «Ποιος είναι ο Χρηστίδης για να μας επιβάλλει τι θα κάνουμε», φέρεται να αναρωτήθηκε ο κ. Λαμπρινίδης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προκαλώντας την οργή κυρίως των πασοκογενών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ έγινε επίσης «στόχος», όπως λένε οι ίδιες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, και στη συγκέντρωση στελεχών της «Επιλογής Ευθύνης» πριν από λίγες μέρες στο ξενοδοχείο Park, όπου φέρεται να τονίστηκε «πως δεν πρόκειται ούτε η Αθήνα, ούτε οι Βρυξέλλες (σ.σ. εννοώντας τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη και τα στελέχη της τάσης του), να μας υποδείξουν τι θα κάνουμε στον Δήμο Βόλου». Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι: Νατάσσα Οικονόμου, Πάνος Σκοτινιώτης, Φώτης Λαμπρινίδης, Παντελής Πελεκάνος, Γιώργος Φώτης, Μπάμπης Τσαμπάζης, Απ. Παπαδούλης.

Τριβές ενόψει… βουλευτικών εκλογών

Το δεύτερο «μέτωπο» στο οποίο ενδεχομένως να δημιουργηθούν τριβές, είναι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Την απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ όλα τα ψηφοδέλτια να εξεταστούν από μηδενική βάση, χωρίς επετηρίδες και «πρωτοκαθεδρίες», με μοναδικό γνώμονα την αύξηση των εκλογικών ποσοστών ώστε να κερδηθεί η βουλευτική έδρα στον νομό, που παραμένει χωρίς εκπροσώπηση από το 2012, δεν βλέπουν με καλό μάτι ορισμένοι.

Οι διαδικασίες για τα ψηφοδέλτια αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τα «μπάνια του λαού», αφού στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θέλουν να είναι απροετοίμαστοι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Σημαίνοντα ρόλο για την κατάρτισή τους διαδραματίζουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου και από τους νέους ο Παύλος Χρηστίδης, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη για τη διατήρηση και των ισορροπιών μεταξύ των τάσεων που συνθέτουν το ΚΙΝΑΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου