ΤΟΠΙΚΑ

Κίνημα Αλλαγής: Κάλπες στους 8 καλλικρατικούς δήμους της Μαγνησίας

κίνημα-αλλαγής-κάλπες-στους-8-καλλικρα-820531

Κάλπες στους 8 καλλικρατικούς δήμους της Μαγνησίας «στήνει» το Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή 24 Ιουνίου για την ανάδειξη των δημοτικών οργανώσεων του νέου πολιτικού φορέα. Σε αντίθεση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή, όπου επί του παρόντος τα μέλη είναι διορισμένα, στις δημοτικές οργανώσεις βάσης τα όργανα θα εκλεγούν. Μετά τα «μπάνια του λαού» ανοίγει ο δρόμος για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές και τη χάραξη της πολιτικής του για τις ευρωεκλογές, καθώς επίσης τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Μετά την απόφαση του Συνεδρίου για αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική (την οποία επιβεβαίωσαν την προηγούμενη Δευτέρα στον Βόλο οι κ.κ. Π. Χρηστίδης και Γ. Γεωργάτος στην πολιτική εκδήλωση που έγινε στο Παρκ, κλείνοντας έτσι τη συζήτηση για δημιουργία «μετώπου» είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ) ήρθε η ώρα της κάλπης…

Από την Αθήνα έφτασε η εγκύκλιος βάσει της οποίας την Κυριακή 24 Ιουνίου θα πρέπει να στηθούν κάλπες στους δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου για την ανάδειξη των νέων δημοτικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ, στους δήμους με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους η δημοτική οργάνωση θα είναι πενταμελής, ενώ στους ΟΤΑ με πληθυσμό μεγαλύτερο από 10.000 κατοίκους η οργάνωση θα είναι 7μελής.

Μέχρι τις 18 Ιουνίου -σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- θα πρέπει να γίνουν συνελεύσεις των μελών του Κινήματος Αλλαγής στις παραπάνω περιοχές ώστε να εκλεγούν εφορευτικές επιτροπές και να κατατεθούν υποψηφιότητες.

Τα εκλογικά τμήματα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα θα λειτουργήσουν στις πρωτεύουσες των καλλικρατικών δήμων, όπως έγινε και στις εκλογές του προηγούμενου Νοεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

Με τον στόχο το κόμμα να παραμένει σε εκλογική ετοιμότητα, έχει δοθεί εντολή στα μέλη του ΚΙΝΑΛ να βρίσκονται σε επαγρύπνηση από τα τέλη Ιουνίου και μετά.

Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις δημοτικές εκλογές, αμέσως μετά τα μπάνια του λαού θα ανοίξει η συζήτηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές και τη χάραξη της πολιτικής για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου