ΤΟΠΙΚΑ

Κόκκινος συναγερμός στην Ορθοπεδική του Νοσοκομείου

κόκκινος-συναγερμός-στην-ορθοπεδική-15319

Κόκκινος συναγερμός στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Η δραματική μείωση σε προσωπικό, λόγω αποχώρησης των ειδικευόμενων γιατρών, έχει ως αποτέλεσμα η κλινική να λειτουργεί με επισφάλεια. Κραυγή αγωνίας από τη διεύθυνση της κλινικής, που μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθούν ασθενείς και ασφαλισμένοι, θέτει τη διοίκηση του Νοσοκομείου προ των ευθυνών της.

Σε επιστολή που υπογράφεται από όλους τους γιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής ζητείται να προκηρυχθούν θέσεις ειδικευόμενων γιατρών… χθες. Σε διαφορετική περίπτωση, από τον Ιούλιο ούτε λίγο, ούτε πολύ, σύμφωνα με τους γιατρούς καθίσταται αδύνατη η εφαρμογή εφημεριών. Αδυναμία να καλυφθεί ολόκληρο τον μήνα το πρόγραμμα εφημεριών καταγράφεται επίσης με ένταση, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, κυρίως στην Παιδιατρική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα σε άλλες κλινικές όπως π.χ. στην ΩΡΛ.

Η νέα διοίκηση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, έχοντας γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από τα μέλη της – γιατρούς, συγκαλεί έκτακτη συνέλευση στις 29 Μαΐου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την υποστελέχωση του Αχιλλοπούλειου.

Φυλλοροεί από γιατρούς

Στην Ορθοπεδική Κλινική του Αχιλλοπούλειου υπηρετούν 4 μόνιμοι γιατροί, ένας γιατρός αποσπασμένος από το ΠΕΔΥ Βόλου. Μέχρι πρότινος επίσης υπηρετούσαν 8 ειδικευόμενοι γιατροί, από τους οποίους οι 4 αποχώρησαν, διότι μόλις τελείωσαν την ειδικότητα αναζήτησαν την τύχη τους εκτός Νοσοκομείου. Από τους εναπομείναντες 4 ειδικευόμενους γιατρούς , οι δύο φεύγουν διότι λήγει η παράταση της σύμβασής τους.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι εναπομείναντες γιατροί, η Ορθοπεδική θα παραμείνει με 2 ειδικευόμενους.

«Αν δεν προκηρυχθούν θέσεις άμεσα και δεν προσληφθούν τουλάχιστον 4 γιατροί, η κλινική μέσα στο καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Το πρόγραμμα εφημεριών δεν θα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί», σημείωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατρός της Ορθοπεδικής, εκφράζοντας την έκδηλη αγωνία του.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, σ’ ανάλογο ύφος κινείται η επιστολή που απέστειλαν σύσσωμοι οι γιατροί της Ορθοπεδικής πριν από 15 ημέρες στον διοικητή του ΓΝΒ κ. Ματθαίο Δραμητινό.

«Χέρια ψηλά» στην Παιδιατρική

Η Παιδιατρική στελεχώνεται από 3 ειδικευόμενους γιατρούς, από τους οποίους ο ένας αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα, αφού λήγει η σύμβασή του. Μαζί τους εργάζονται 3 γιατροί Επιμελητές, από τους οποίους οι δύο είναι σε άδεια, και φυσικά η διευθύντρια της Παιδιατρικής, η οποία όχι μόνο κάνει εφημερίες αλλά έχει παραμείνει συνεχόμενα αρκετά 24ωρα μέσα στην κλινική, προσφέροντας τις υπηρεσίες της ώστε η κλινική να μην «κατεβάσει ρολά».

Προκειμένου μάλιστα να αποφευχθούν τα χειρότερα, υπάρχουν μέρες που προκειμένου η κλινική να παραμείνει ανοιχτή, επιστρατεύονται δανεικοί γιατροί από διάφορα Κέντρα Υγείας.

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής έχει αποστείλει αλλεπάλληλα υπομνήματα ζητώντας από τη διοίκηση να βρεθεί λύση, ειδικά στο θέμα των εφημεριών, καθώς δυσκολεύεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας.

Εκτακτη συνέλευση στην ΕΙΝΚΥΜ

Η κατάσταση αυτή στην Ορθοπεδική και την Παιδιατρική κλινική έχει φέρει τους γιατρούς, πρωτίστως, και το υπόλοιπο προσωπικό στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης.

Η νέα διοίκηση της ΕΙΝΚΥΜ, κάτω από την πίεση των μελών της συγκαλεί στις 29 Μαΐου έκτακτη συνέλευση για το θέμα. Σημειώνεται πως από τα μέσα Απριλίου που ανέλαβε τα ηνία μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία απάντηση από τη διοίκηση στο υπόμνημα που είχε αποσταλεί για τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Η νέα διοίκηση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας, ζητά σε πρώτη φάση την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 15 γιατρών ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου