ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΡΟΝΟΗΣΕ

προνοησε-29705

Επειδή ορισμένοι μπορεί να έχουν ασθενή… μνήμη, να θυμίσουμε πως πριν από περίπου δέκα μέρες κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή επίκαιρη ερώτηση για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ, από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρο. Μάλιστα, μετά από συνεργασία που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατατέθηκε αντίστοιχη ερώτηση με το ίδιο περιεχόμενο, στον αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος Κοινοτικό επίτροπο.

Ο κ. Μπουκώρος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στην τοπική κοινωνία έχει εμφιλοχωρήσει έντονη ανησυχία, με αφορμή την καύση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», και ότι «επίσημοι επιστημονικοί φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος και ο πρόεδρος του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, επικαλούνται επιστημονικές και επιδημιολογικές μελέτες, υποστηρίζοντας ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως RDF και SRF συνδέονται με την αύξηση νεοπλασιών και διάφορων μορφών καρκίνου».

Με βάση τα προαναφερθέντα, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητούσε το ταχύτερο δυνατό και με τον πιο επίσημο τρόπο, ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα πιθανά αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και επιδημιολογικών μελετών στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου