ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα το Κίνημα Αλλαγής στη Μαγνησία

σε-ετοιμότητα-το-κίνημα-αλλαγής-στη-μα-47634

Σε εκλογική ετοιμότητα το Κίνημα Αλλαγής στη Μαγνησία. Συγκροτείται άμεσα η πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή, ενώ θα ακολουθήσουν οι τομείς δράσεις και η συγκρότηση επιτροπών για τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Είτε στηθούν κάλπες αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά. Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο, για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, με τη συγκρότηση Επιτροπής Ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, και με τη λειτουργία ενιαίου Τομέα Αυτοδιοίκησης που θα εισηγηθεί στην Κ.Ε και θα συντονίσει στη συνέχεια την πολιτική και οργανωτική μας προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», τόνισε η κ. Γεννηματά στη προχθεσινή Κεντρική Επιτροπή, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων.

Σύμφωνα με το μέλος της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής από τον Βόλο, Δημήτρη Κουτσούκο, μέχρι αρχές Ιουνίου στον Βόλο θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι δημοτικές οργανώσεις σε κάθε καλλικρατικό δήμο. Η Νομαρχιακή Επιτροπή εκτός απροόπτου θα είναι 11 μελής, ενώ η σύνθεσή της θα προκύψει από τον διορισμό των μελών, που θα προταθούν από τα κόμματα και τις τάσεις που συγκροτούν τον νέο πολιτικό φορέα.

Από τα νέα διορισμένα μέλη που θα απαρτίζουν την πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή, θα επιλεγεί και ο πρώτος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο. Λαμβάνοντας υπόψη την επιλογή του 27χρονου μόλις Μανώλη Χριστοδουλάκη, γίνεται σαφές πως εκτός από το ηλικιακό κριτήριο, εκείνο που θα μετρήσει στην τελική επιλογή είναι να σηματοδοτηθεί η ανανέωση, με ένα πρόσωπο που θα είναι κοινά αποδεκτό και δεν θα είναι «φορτισμένο αρνητικά» ένθεν κακείθεν.

Όσον αφορά τη λειτουργία οργανώσεων σε όλους τους καλλικρατικούς δήμους, αυτό που μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό είναι πώς θα συγκροτηθούν, σε αντιστοιχία με ό,τι ίσχυε στο ΠΑΣΟΚ.

Επιτροπή εκλογών

Σε δεύτερο στάδιο, στον Βόλο (όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα) αναμένεται να συγκροτηθεί η επιτροπή εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, που σε συνεργασία με τον σύνδεσμο του Κινήματος Αλλαγής στην Κεντρική Επιτροπή, θα ασχοληθεί με το πολιτικό πλαίσιο και τα ψηφοδέλτια ενόψει εθνικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να αποσαφηνίσει τη θέση του στο θέμα των αλλαγών του Καλλικράτη που προωθεί η κυβέρνηση, με τις απόψεις ακόμη να διίστανται, ειδικά όσον αφορά το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου και την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Παράλληλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό του στίγμα όσον αφορά το θέμα των συμμαχιών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου