ΤΟΠΙΚΑ

Τί θα ισχύσει με τη νέα ρύθμιση για δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

τί-θα-ισχύσει-με-τη-νέα-ρύθμιση-για-δανε-67904

Το πλαίσιο της νέας ρύθμισης που αφορά στους δανειολήπτες οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν από ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ, περιέγραψε χθες στον Βόλο σε ενημερωτική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε, ο κ. Μάριος Μουζάλας, ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως έγραψε πριν από μία εβδομάδα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η ρύθμιση βρίσκεται στην τελική ευθεία, και εκτιμάται ότι από τον ερχόμενο Ιούνιο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Στον Βόλο τα δάνεια που δόθηκαν από ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ, ανέρχονται συνολικά σε 3.800.

Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε χθες ο κ. Μουζάλας, με βάση τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη αποπληρώσει το 60% του δανείου τους (ή το ποσό που απομένει να πληρωθεί ανέρχεται στις 6.000 ευρώ), να λάβουν βεβαίωση εξόφλησης, αφού το υπόλοιπο του ποσού διαγράφεται.

Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά, από τους 81.885 δανειολήπτες συνολικά που εντάσσονται στην κατηγορία όσων δανειοδοτήθηκαν από πόρους του πρώην ΟΕΚ, απαλλάσσονται περίπου 47.000 δανειολήπτες από κάθε δανειακή υποχρέωση, ενώ όσοι παραμένουν θα δουν τις μηνιαίες δόσεις τους να μειώνονται από 50% έως και 70%.

Προβλέπεται ακόμη διαγραφή κάθε είδους επιβληθέντος τόκου και υπολογισμός των τυχόν καταβληθέντων στο καταβληθέν κεφάλαιο, καθώς και επαναπροσδιορισμός του ύψους του δανείου με ελάφρυνσή του κατά 15% για όλους τους δανειολήπτες.

Ο κ. Μάριος Μουζάλας, τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το πρώην ακίνητο της Βαμβακουργίας, έκανε γνωστό πως αναμένεται η πολεοδομική μελέτη, ώστε μετά να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΟΑΕΔ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αξιοποίηση της έκτασης για πανεπιστημιακές χρήσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου