ΤΟΠΙΚΑ

Γιατρός του ΠΕΔΥ Βόλου ζήτησε να γίνει ΕΔΕ εναντίον του…

γιατρός-του-πεδυ-βόλου-ζήτησε-να-γίνει-74611

Εφτασε στο σημείο να ζητήσει να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση εναντίον του, προκειμένου να αποκαταστήσει την επαγγελματική του υπόληψη. Ο λόγος για τον γιατρό του ΠΕΔΥ Βόλου, που πριν από δύο εβδομάδες βρέθηκε στο «στόχαστρο» 10 και πλέον κουκουλοφόρων γυναικών, οι οποίες αφού εισέβαλαν στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, πέταξαν φέιγ βολάν εναντίον του, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας ασθενούς.

Ο γιατρός που ενοχοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ απέστειλε χθες επιστολή προς την 5η ΥΠΕ, η οποία κοινοποιείται και στη διεύθυνση του ΠΕΔΥ Βόλου, και ζητά να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση εναντίον του, ώστε να διαπιστωθεί αν οι καταγγελίες που τον βαραίνουν είναι αληθινές!

«Σας καλώ να προβείτε σε αυτή την ενέργεια, με πλήρη συναίσθηση των πράξεών μου και των λεγόμενών μου, γνωρίζοντας ότι ουδέποτε άλλος εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα έχει παρακαλέσει τον διοικητικό του προϊστάμενο να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση εναντίον του, αλλά, είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποδείξω επισήμως την αθωότητά μου. Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο θιγόμενος γιατρός.

Στην ίδια επιστολή, ο ίδιος αναφέρεται στην επαγγελματική πορεία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως εργάζεται περίπου 27 χρόνια, αρχικά στο ΙΚΑ Βόλου και έπειτα στο ΠΕΔΥ και στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Βόλου.

«Επιτελώ το έργο μου για το οποίο έχω δώσει τον ιερό όρκο στον Ιπποκράτη, με συνέπεια, σοβαρότητα και επαγγελματισμό», προσθέτει επίσης ο γιατρός, ενώ αναφερόμενος στο επίμαχο συμβάν δηλώνει σοκαρισμένος, συγκλονισμένος και εμβρόντητος απ’ την επίθεση που δέχτηκε.

«Ουδέποτε, υπήρξε οποιαδήποτε επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία στο πρόσωπό μου, και για την αναφερόμενη στα έγγραφα κατηγορία, αλλά και εν γένει για οποιαδήποτε κατηγορία, για αυτό και επιθυμώ να διελευκανθεί πλήρως η υπόθεση, διότι θίγεται βάναυσα η τιμή μου, η αξιοπρέπειά μου άλλα και η επαγγελματική μου υπόσταση», προσθέτει ο ίδιος, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του, αφού όπως καταλήγει: «ενώ ουδέποτε έχω διαπράξει τις κατηγορίες, τα άγνωστα άτομα με τα φυλλάδια τους, όχι μόνο με κατηγορούν, αλλά με έχουν δικάσει και καταδικάσει».

Να σημειωθεί, πως την ευθύνη για την εισβολή στο ΠΕΔΥ Βόλου στις αρχές Μαρτίου, ανέλαβε με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, η ομάδα «Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην ιατρική εξουσία».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου