ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη 41χρονος για βιασμό 55χρονης, με υπεράσπιση τη σύντροφό του

σε-δίκη-41χρονος-για-βιασμό-55χρονης-με-υπ-77694

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του 41χρονου κατηγορούμενου, που φέρεται ως ο δράστης βιασμού μίας 55χρονης Νορβηγίδας σε περιοχή της Μαγνησίας, διακόπηκε χθες αργά το μεσημέρι η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου.

Ο 41χρονος κατηγορείται ότι στις 25 Μαρτίου 2017, ασκώντας σωματική βία εναντίον της 55χρονης, την εξανάγκασε σε ερωτική πράξη και άλλες ασελγείς πράξεις, και παράλληλα της αφαίρεσε από την τσάντα το ποσό των 890 ευρώ.

Ο 41χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες εξαρχής, ενώ χθες στην απολογία του υποστήριξε ότι «πρόκειται για σκευωρία και πως ό,τι συνέβη, έγινε με τη συναίνεση της 55χρονης». Η ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο δεν επιβεβαιώνει ούτε τον βιασμό αλλά ούτε τα χτυπήματα. Δεν έγινε ωστόσο σαφές, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της έδρας, τι έγινε με το χρηματικό ποσό που καταγγέλλεται ότι εκλάπη.

Η καταγγέλλουσα στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε πως όσα βίωσε δεν έγιναν με τη θέλησή της. Υπογράμμισε πως η περιπέτεια αυτή έχει επιβαρύνει σημαντικά τον ψυχικό της κόσμο, ενώ στην έδρα προσκομίστηκαν και ιατρικές γνωματεύσεις από Ψυχικό Κέντρο της Νορβηγίας, στο οποίο νοσηλεύτηκε μετά το συμβάν.

Ανέφερε ότι τον κατηγορούμενο τον γνώρισε μία μέρα πριν, όταν αναζήτησε τεχνικό για να αποκαταστήσει ορισμένες ζημιές στο σπίτι της. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, μόλις ο 41χρονος τελείωσε με την επιδιόρθωση της τηλεόρασης, και όταν εκείνη προσφέρθηκε να του φτιάξει ένα καφέ, εκείνος απαίτησε να πιει αλκοόλ. «Του συνέστησα να μην πιει γιατί είχε να οδηγήσει, αλλά δεν με άκουσε. Τελικά του έβαλα ένα ποτό, αλλά δεν περίμενα τι θα ακολουθήσει», είπε.

Σε λίγα λεπτά ο 41χρονος , όπως περιέγραψε, της επιτέθηκε, τη χτύπησε στο κεφάλι και το πρόσωπο, την ακινητοποίησε και τη βίασε. Όταν κατάφερε να ξεφύγει τράπηκε σε φυγή πανικόβλητη, με μια κουβέρτα, αναζητώντας βοήθεια σε διπλανά σπίτια.

Την εικόνα μίας ταραγμένης και σοκαρισμένης γυναίκας που ζητούσε βοήθεια περιέγραψε στο δικαστήριο και το ζευγάρι γειτόνων της 55χρονης, στο σπίτι των οποίων μετέβη η ίδια μετά το περιστατικό.

Στο δικαστήριο κατέθεσε επίσης ο αστυνομικός που συνέλαβε την επόμενη μέρα τον 41χρονο (καθώς την προηγούμενη, όταν αναζητήθηκε δεν βρέθηκε στην οικία του). Κατέθεσε και η σύντροφος του 41χρονου, η οποία υπερασπίστηκε τον άνθρωπό της, λέγοντας πως ό,τι συνέβη έγινε με τη συγκατάθεση και των δύο. Η ίδια υποστήριξε, πως αναζητώντας τον σύντροφό της επειδή είχε αργήσει στο ραντεβού που είχαν, έφτασε έξω από το σπίτι της 55χρονης, και πως απ’ όσα αντιλήφθηκε και άκουσε, δεν σχημάτισε την εικόνα ότι επρόκειτο για βιασμό, αλλά για την ερωτική επαφή ενός παθιασμένου ζευγαριού. Σ’ αυτή την άποψη, η σύντροφος του κατηγορουμένου επέμεινε μέχρι τέλους, παρά το γεγονός ότι αισθάνεται -όπως είπε- μειωμένη ως γυναίκα. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα, είπε ότι συγχώρεσε τον σύντροφό της, διότι είναι πεπεισμένη πως δεν είναι βίαιος και πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Επίσης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο ο ίδιος να αφαίρεσε χρήματα από την τσάντα της 55χρονης.

Απολογούμενος ο 41χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «σκευωρία». Υποστήριξε ότι η 55χρονη ήταν εκείνη που τον προκάλεσε να συνευρεθούν ερωτικά, και ότι ο ίδιος ενέσκηψε μετά από ασφυκτική πίεση και αφού είχε πιει. Εξιστορώντας τα γεγονότα και φτάνοντας στην επίμαχη στιγμή του βιασμού, ο ίδιος υποστήριξε ότι η ερωτική πράξη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Όπως εκτιμά ο ίδιος, αυτός είναι και ο λόγος που τελικά η 55χρονη αποφάσισε να τον καταγγείλει για βιασμό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου