ΤΟΠΙΚΑ

Πρόωρες εκλογές στο Αχιλλοπούλειο

πρόωρες-εκλογές-στο-αχιλλοπούλειο-90305

Μετά από δύο απόπειρες σύγκλησης της γενικής συνέλευσης που δεν έγινε λόγω μη απαρτίας, στη χθεσινή τρίτη συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας, παρουσία 30 μελών στο σύνολο 200 περίπου στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, αποφασίστηκε με ψήφους 17 υπέρ έναντι 13 κατά, να στηθούν πρόωρες κάλπες την Παρασκευή 23 Μαρτίου, για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Σημειώνεται, ότι πριν από δύο εβδομάδες ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ, όπως είχε καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, είχε καταγγείλει δημοσίως ότι «μεθοδεύεται η ανατροπή της Διοίκησης του σωματείου για να εκλεγούν οι αρεστοί της Διοίκησης», καταγγελία την οποία επανέλαβε χθες μετά την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στη χθεσινή συνέλευση διαφάνηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες από γιατρούς μέλη της ΕΙΝΚΥΜ, για την κάθοδο δεύτερου ψηφοδελτίου στις εκλογές «απέναντι» στον κ. Νίκο Χαυτούρα, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και για μερίδα συναδέλφων του που τον επικρίνουν ότι «διακατέχεται από αντιπολιτευτικό μένος» για την παρούσα κυβέρνηση.

«Εχουμε γίνει ενοχλητικοί διότι αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα, για αυτό και μεθοδεύουν την επίσπευση εκλογών», απαντά από την πλευρά του ο κ. Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος χθες μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μετά τη συνέλευση, εξέφρασε την πικρία του για τη στάση ορισμένων συναδέλφων του.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δεχθώ προσωπικές επιθέσεις επειδή προσπαθώ, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας» ανέφερε ο ίδιος.

Να σημειωθεί, πως το θέμα της επίσπευσης των εκλογών, τέθηκε για πρώτη φορά πριν ένα μήνα στο ΔΣ της ΕΙΝΚΥΜ από γιατρούς- μέλη της Ένωσης.

Η συγκεκριμένη πλευρά, επικαλούμενη διάταξη του καταστατικού η οποία δεν είναι ξεκάθαρη όσον αφορά τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, ζήτησε με υπογραφές που συγκεντρώθηκαν οι αρχαιρεσίες να επισπευστούν, αν και είναι σαφές πως η θητεία της διοίκησης είναι τριετούς διάρκειας και σημερινή διοίκηση δεν έχει συμπληρώσει αυτό το χρονικό όριο.

Χθες στη γενική συνέλευση το κλίμα ήταν φορτισμένο. Η κάθε πλευρά προέβαλε τα δικά της επιχειρήματα και τελικά το θέμα της επίσπευσης των εκλογών τέθηκε σε ψηφοφορία επί των παρόντων μελών. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας -στην οποία δεν συμμετείχαν αρκετά από τα μέλη της σημερινής διοίκησης και άλλοι είχαν αποχωρήσει- ήταν 17 υπέρ της επίσπευσης των εκλογών και 13 κατά. Έτσι οι εκλογές στο Αχιλλοπούλειο για την ανάδειξη νέας διοίκησης στους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, θα γίνουν την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου