ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα οι εφημερίες νευραλγικών κλινικών του Νοσοκομείου

στον-αέρα-οι-εφημερίες-νευραλγικών-κλ-91761

Σοβαρές παρενέργειες στην εκτέλεση των εφημεριών προκαλεί η έλλειψη γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί που στελεχώνουν την κλινική ΩΡΛ και την Παιδιατρική έχουν σηκώσει ήδη τα χέρια ψηλά, καθώς και να θέλουν, δεν επαρκούν για να καλύψουν το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών. Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και στην Ορθοπεδική κλινική αν δεν γίνουν προσλήψεις άμεσα. Προς το παρόν η συγκεκριμένη κλινική βασίζεται στις υπηρεσίες και των επικουρικών γιατρών μέσω ΕΣΠΑ.

Για δεύτερο Σαββατοκύριακο μέσα σε 15 ημέρες, η ΩΡΛ δεν θα δεχτεί περιστατικά, αφού δεν επαρκεί το προσωπικό για την πραγματοποίηση εφημεριών. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από δεκαπέντε ημέρες. Οι εναπομείναντες γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας ενημέρωσαν εγγράφως ότι αδυνατούν να καλυφθούν όλες οι εφημερίες, και έτσι η κλινική, όπως είχε γίνει εκείνο το Σαββατοκύριακο, αντίστοιχα και το ερχόμενο ΣΚ, κατεβάζει «ρολά».

Στα «κόκκινα» παραμένει επίσης η λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου. Η διευθύντρια της Παιδιατρικής κατάφερε να βγάλει πρόγραμμα εφημεριών μόνο για 15 ημέρες ολόκληρο τον μήνα. Τις υπόλοιπες ή θα πρέπει να επιστρατευθούν από Κέντρα Υγείας γιατροί ή διαφορετικά δεν θα εκτελεστούν εφημερίες.

Οι τρεις ειδικευμένοι και άλλοι τόσοι ειδικευόμενοι που απασχολούνται στην Παιδιατρική κλινική, μαζί με τη διευθύντρια του Τμήματος, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να καλύψουν όλο τον όγκο της δουλειάς, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα τμήμα το οποίο δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών.

Τόσο από το προσωπικό της κλινικής ΩΡΛ όσο και από την Παιδιατρική έχουν αποσταλεί έγγραφα στη Διοίκηση, και ζητείται η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων πριν προκύψουν σοβαρότερα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια στην Παιδιατρική απασχολούνταν 15 γιατροί, από τους οποίους έχουν απομείνει στις «επάλξεις» μόνο έξι μαζί με τη διευθύντρια.

Έντονος προβληματισμός εξάλλου επικρατεί και στην ορθοπεδική Κλινική, καθώς με τη λήξη των συμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ θα προκληθεί σοβαρή αποδυνάμωση και στο συγκεκριμένο τμήμα, ειδικά στον τομέα των εφημεριών, οι οποίες βγαίνουν βάσει συγκεκριμένου προγράμματος κάθε μήνα και ανάλογα με τον αριθμό των γιατρών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου