ΤΟΠΙΚΑ

Κίνημα Αλλαγής: Η κατανομή συνέδρων στον Ν. Μαγνησίας

κίνημα-αλλαγής-η-κατανομή-συνέδρων-στ-99367

Τριάντα τέσσερις σύνεδροι θα εκλεγούν από τη Μαγνησία για να λάβουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 16-18 Μαρτίου.

Το συντονιστικό της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην κατανομή των 2000 συνέδρων που θα εκλεγούν την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου.

Στον νομό Μαγνησίας, όπου συνολικά θα εκλεγούν 34 σύνεδροι, η κατανομή ανά δήμο έχει ως εξής: Δ. Αλμυρού 3 σύνεδροι, Δ. Βόλου 22 σύνεδροι, Δ. Ζαγοράς- Μουρεσίου 1 σύνεδρος, Δ. Νοτίου Πηλίου 2 σύνεδροι, Δ. Ρήγα Φεραίου 3 σύνεδροι, Δ. Αλοννήσου 1 σύνεδρος, Δ. Σκιάθου 1 σύνεδρος, και Δ. Σκοπέλου επίσης 1 σύνεδρος.

Στη Μαγνησία η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα εκλογικά κέντρα όπου είχε διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την εκλογή επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, δηλαδή: Τρία εκλογικά τμήματα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ένα στο εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας, στο Βελεστίνο, στο Στεφανοβίκειο, στον Αλμυρό, στη Σούρπη, στην Πορταριά, στη Ζαγορά, στην Αργαλαστή, στο Τρίκερι, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στην Αλόννησο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν εγγραφεί ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διαδικασία εκλογής επικεφαλής του την 12η Νοεμβρίου 2017 ή εγγράφηκαν ηλεκτρονικά μέχρι χθες. Για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το συνέδριο, καταληκτική ημερομηνία είναι η σημερινή 2 Μαρτίου.

Πάντως, στα επιτελεία των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μέγεθος της συμμετοχής. Στόχος των επιτελείων είναι πάνω από 100.000 χιλιάδες μέλη του νέου φορέα να προσέλθουν στις κάλπες.

Παράλληλα, στο Κίνημα Αλλαγής αναπτύσσεται και ένας επιπλέον προβληματισμός που έχει να κάνει με τα εκκρεμή θέματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως αυτά της ανάδειξης των οργάνων του νέου κόμματος. Αν θα εκλεγούν από το συνέδριο σε ποσοστό 50% ή αν θα διοριστούν αναλογικά με συμφωνία κομμάτων, κινήσεων και βασικών υποψηφίων, δεν γνωρίζει κανείς ακόμη, καθώς η απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου