Εκπλειστηριάζουν τη ζωή …εκατοντάδων νοικοκυριών

εκπλειστηριάζουν-τη-ζωή-εκατοντάδω-107910

Το 2013 η κυβέρνηση απειλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση να μην τολμήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σήμερα επισπεύδει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, υλοποιώντας τη συμφωνία που έχει κάνει με τους δανειστές

Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» περάσαμε πλέον και επίσημα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας βρέθηκε ο τρόπος να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και η παρεμπόδιση των πλειστηριασμών, αφού πλέον αυτοί δεν θα λαμβάνουν χώρα σε δικαστικές αίθουσες, αλλά σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτό αποδέχτηκε και ψήφισε η κυβέρνηση για να διευκολύνει να βγει στο σφυρί το βιος του κοσμάκη.

Διότι αν θελήσουν πλέον οι συλλογικότητες και τα κινήματα να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς, θα πρέπει, όπως γράφτηκε εύστοχα, να επιστρατεύσουν χάκερς.

Πρακτικά πλέον, από προχθές αρκετοί είναι αντιμέτωποι με το δράμα των πλειστηριασμών, όχι μόνο για μεγάλα ποσά, αφού από 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά και για χρέη προς το Δημόσιο τα οποία ξεκινούν από 500 ευρώ.

Το 2013 η κυβέρνηση απειλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση να μην τολμήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σήμερα επισπεύδει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, υλοποιώντας τη συμφωνία που έχει κάνει με τους δανειστές, αδιαφορώντας για τη λαϊκή αντίδραση και το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει αναπτυχθεί, και το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δυναμώσει όσο θα αυξάνεται γεωμετρικά ο αριθμός των e-πλειστηριασμών.

Διότι δεν χρειάζονται άλλες αυταπάτες. Όσο δεν γιγαντώνεται το κίνημα αντίδρασης, οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ανενόχλητα.

Προχθές για παράδειγμα είχαν αναρτηθεί στο e-Αuction 86 πλειστηριασμοί, και αργά το βράδυ την ένδειξη «ολοκληρωμένος» είχαν περίπου οι 30. Είτε επειδή δεν έχει βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, είτε επειδή πολλοί οφειλέτες φοβούμενοι ότι θα χάσουν το ακίνητό τους έσπευσαν κυριολεκτικά στο πάρα πέντε να κάνουν στη τράπεζα ρύθμιση. Για την επόμενη Τετάρτη έχουν αναρτηθεί στο e-Αuction περισσότεροι από 280 πλειστηριασμοί, ενώ στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει να γίνουν άλλοι 6.000.

Η πίεση των δανειστών τους επόμενους μήνες θα μεγαλώσει. Η παγίωση του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους ενός δισ. ευρώ, ανέφερε ο Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας σαν δέλεαρ για τη λεηλασία της λαϊκών κατοικιών, τη δόση των δανειστών, πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ο ίδιος μάλιστα κυνικά πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει «καμία διστακτικότητα» και ότι επί της ουσίας οι θεσμοί θα παρακολουθήσουν την αποτελεσματική λειτουργία του νέου συστήματος. Το μήνυμα ήταν σαφές προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βάζει πλέον φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της ώστε να βγούνε στο σφυρί λαϊκές κατοικίες και υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Να ξεσπιτώσουν δηλαδή χιλιάδες οικογένειες, δημιουργώντας παράλληλα νέες στρατιές αστέγων και εκπλειστηριάζοντας τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου