ΤΟΠΙΚΑ

Αποδυναμώνεται το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου

αποδυναμώνεται-το-ογκολογικό-τμήμα-τ-116974

Αντί να ενισχύεται αποδυναμώνεται περαιτέρω το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου. Με «εντέλλεσθε» του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, παρατείνεται για άλλους τρεις μήνες η μετακίνηση του επικουρικού παθολόγου – ογκολόγου στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Στα «κόκκινα» η λειτουργία του Τμήματος που εξυπηρετεί 700 καρκινοπαθείς τον μήνα.

Πριν ένα μήνα, ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός είχε δεσμευτεί από το Νοσοκομείο Βόλου ότι δρομολογείται η πρόσληψη ενός ακόμη ογκολόγου, που θα ενισχύσει τον κ. Γιώργο Ρήγα και τον επικουρικό παθολόγο – ογκολόγο, στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν σε ένα πολύ ευαίσθητο τμήμα όπως το Ογκολογικό.

Αντί ωστόσο να γίνει αυτό, χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου, με έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε στο Τμήμα, ενημερώνει απλά για την παράταση της μετακίνησης του επικουρικού γιατρού στο Νοσοκομείο της Λαμίας κάθε Πέμπτη για το επόμενο τρίμηνο.

Σημειωτέον, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ήδη παρέχει τις υπηρεσίες του και στη Λαμία εδώ και δύο μήνες, όλοι ωστόσο περίμεναν ότι αυτό θα είναι προσωρινό, μέχρι που έφτασε το χθεσινό έγγραφο του κ. Αντωνίου και εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες προσδοκίες ότι θα επιστρέψει η κανονικότητα στο Τμήμα.

Η παράταση της μετακίνησης του ογκολόγου – παθολόγου έστω και μία μέρα την εβδομάδα στη Λαμία αναμένεται να παρατείνει και τις δυσλειτουργίες στο Τμήμα.

Καθημερινά στο Ογκολογικό γίνονται 30 χημειοθεραπείες, ενώ επίσης εξυπηρετούνται άλλα τόσα άτομα για συνταγογράφηση και διάφορα παραπεμπτικά που χρειάζονται οι καρκινοπαθείς. Συνολικά, υπολογίζεται ότι μηνιαίως περίπου 700 άτομα είναι όσα λαμβάνουν θεραπείες και παρακολουθούνται ιατρικά στο Τμήμα.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο περιμένουμε τον μόνιμο ογκολόγο για τον οποίο έχει δεσμευτεί η Διοίκηση και το Υπ. Υγείας, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι. Ο κ. Ρήγας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζί με το συνάδελφό μας επικουρικό γιατρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ώστε να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκουν μπροστά τους διαρκώς προσκόμματα», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την παράταση της μετακίνησης του επικουρικού γιατρού, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαυτούρας.

Αξίζει να επισημανθεί πάντως, πως η σύμβαση του επικουρικού ογκολόγου – παθολόγου στο Ογκολογικό λήγει τον Οκτώβριο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου