Σκηνικό ακραίας πόλωσης

σκηνικό-ακραίας-πόλωσης-125645

Και ενώ όλη η Ελλάδα… ζει ξανά όπως πολύ εύστοχα είπε προχθές ο Ε. Βενιζέλος μέρες του ΄89, και το κλίμα θα δηλητηριάζεται, ζωτικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, θα περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα

Σκηνικό ακραίας πόλωσης βασισμένο στην σκανδαλολογία και ένα ατελείωτο πινγκ πονγκ υπονοούμενων και αλληλοκατηγοριών έχει στηθεί εδώ και λίγα 24ωρα, με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis.

Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ενώ υποτίθεται ότι πρέπει να ενημερωθούν κατά προτεραιότητα, τα πρόσωπα των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται σε αυτή, ο φάκελος έχει γίνει ήδη φύλο και φτερό.

Άλλοι στήνονται στην ουρά για να τη διαβάσουν και άλλοι σπεύδουν να φωτογραφίσουν μέρος της δικογραφίας για να ενημερωθούν… για όσα γράφονται και λέγονται.

Κατηγορίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Βολές για πολιτική στοχοποίηση, επιχείρηση συκοφάντησης και πρακτικές παρακράτους. Οργή και προαναγγελία κατάθεσης μηνύσεων από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία μέσω της δικογραφίας εμπλέκονται στην υπόθεση. Αλλά και μηνύματα σαφή. Από όλες τις πλευρές.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της Novartis να ξαναβγεί στην επιφάνεια.

Καθώς ήταν κολλημένη στον τοίχο, δόμησε την επικοινωνιακή της αντεπίθεση στη σκανδαλολογία, μπήκε μπροστά ο ανεμιστήρας της λάσπης και όποιος αντέξει…

Ασφαλώς δεν υπάρχει κανείς Ελληνας που δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των μιζών, καθώς όπως όλα δείχνουν διακινήθηκαν τεράστια ποσά από τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία και στην Ελλάδα.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστα τη δουλειά της, και ο πολιτικός κόσμος να σταματήσει να τροφοδοτεί με διάφορα στοιχεία, άλλες φορές πραγματικά και άλλες όχι, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία επίσης σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν υποκύψει στον πειρασμό και έχουν μετατραπεί σε πολιτική αρένα. Τα λαϊκά δικαστήρια στα τηλεοπτικά πάνελ έχουν ήδη στηθεί.

Κάτω από άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει ζητώντας να σταματήσει αυτός ο «πολιτικός κανιβαλισμός». Αντί αυτού δυστυχώς πυροδότησε η ίδια το φυτίλι που έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Όταν δύο υπουργοί από τον τομέα της Δικαιοσύνης μιλούν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα, δίνουν ξεκάθαρα το στίγμα… της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το Μαξίμου στο συγκεκριμένο θέμα.

Και ενώ όλη η Ελλάδα… ζει ξανά όπως πολύ εύστοχα είπε προχθές ο Ε. Βενιζέλος μέρες του ’89, και το κλίμα θα δηλητηριάζεται, ζωτικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη θα περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Τελικά αυτός θα είναι ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου