Ο φόβος της λαϊκής αντίδρασης

ο-φόβος-της-λαϊκής-αντίδρασης-131382

Είναι προφανές το γιατί η κυβέρνηση φοβάται το αυριανό συλλαλητήριο. Όχι μόνο για το θέμα των Σκοπίων, αλλά γιατί μπορεί να πάρει τα χαρακτηριστικά γενικευμένης λαϊκής αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου στην Αθήνα για το Σκοπιανό είναι πράγματι πρωτόγνωρος.

Με προφανή στόχο να αποθαρρυνθεί ο κόσμος και να μην πάει στη συγκέντρωση, η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει λυτούς και δεμένους. Αξιοποιώντας πρώτα από όλα το μιντιακό σύστημα που ελέγχει, έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο λάσπης αφενός και τρομοκρατίας αφετέρου.

Με ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης και του στραγγαλισμού κάθε διαφορετικής άποψης την «Αυγή» με τα μνημειώδη πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών, κανιβαλίζει εις βάρος των πολιτών.

Χαρακτηρισμοί όπως φασίστες, ακροδεξιοί, εθνικιστές, κυριαρχούν στον ολετήρα του προπαγανδιστικού μηχανισμού, που έχει τεθεί στην υπηρεσία της κυβέρνησης για να καθυποτάξει κάθε απείθαρχο.

Είναι προφανές γιατί η κυβέρνηση φοβάται το αυριανό συλλαλητήριο. Όχι μόνο για το θέμα των Σκοπίων αλλά γιατί μπορεί να πάρει τα χαρακτηριστικά γενικευμένης λαϊκής αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Επέβαλαν χαράτσια και φόρους, ξετίναξαν επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους, έκοψαν επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, αδιαφόρησαν για τα προβλήματα των αγροτών, προχώρησαν σε πλειστηριασμούς σπιτιών και ο κόσμος δεν κατέβηκε στον δρόμο.

Και έφτασε η ώρα του Σκοπιανού για να σηκωθούν από τον καναπέ χιλιάδες πολίτες.

Η κυβέρνηση περίμενε ότι το θέμα των Σκοπίων θα δημιουργούσε προβλήματα στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στη Ν.Δ. Τελικά γύρισε μπούμερανγκ στην ίδια, αφού δημιούργησε προϋποθέσεις να γεμίσουν και πάλι οι πλατείες κόσμο.

Οι χειρισμοί της στο Σκοπιανό την έχουν φέρει σε σύγκρουση και σε συνεχή απομάκρυνση από το λαϊκό αίσθημα. Δυστυχώς όμως αντί να αλλάξει πορεία, επιμένει να λοιδορεί και μάλιστα εκ των προτέρων, όσους θα πάνε στο συλλαλητήριο.

Το ερώτημα είναι γιατί το κάνει, ενώ είναι τόσο προφανές το αποτέλεσμα το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί αύριο το βράδυ, όταν το συλλαλητήριο θα έχει τελειώσει. Ιδιαίτερα μετά το λάθος που έπραξε με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, υποτιμώντας τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτό και υποβαθμίζοντάς το ως γεγονός.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα και όλες οι πλευρές φαίνεται να γνωρίζουν, πως η συμμετοχή του κόσμου θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις εξελίξεις.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «εθνικιστές» που σπεύδει να κολλήσουν οι κυβερνώντες σε όσους ανησυχούν για το Σκοπιανό, υπάρχει και το ρητό: «Περιφρονούσα την πατρίδα μου…, αλλά η βαρβαρότητα των άλλων λαών μέσα στους οποίους έζησα με έκανε να συμφιλιωθώ με τη χώρα μου» Λόρδος Βύρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου