ΤΟΠΙΚΑ

«Αποκαλυπτήρια» Καμμένου από τον Βόλο

αποκαλυπτήρια-καμμένου-από-τον-βόλ-155465

Με τη δήλωση «οποιαδήποτε απόφαση και να παρθεί, για οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, θα έχει κοινωνικό αντιστάθμισμα. Δηλαδή όσοι φεύγουν τόσοι θα έρχονται», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε -επί βολιώτικου εδάφους μάλιστα- εμμέσως πλην σαφώς ότι ο σχεδιασμός για τη μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα στον Αυλώνα υφίσταται κανονικά.

Αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και το 307 ΠΕΒ (πρώην ΤΣΥΑΥ), ο κ. Π. Καμμένος μετέβη οδικώς στον Βόλο συνοδευόμενος από την Ειδική Γραμματέα του ΥΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα και ανώτερους στρατιωτικούς της Αεροπορίας Στρατού.

Λίγο πριν εισέλθει στο γνωστό τσιπουράδικο της πόλης, τον «Καβούρα», απαντώντας στους δημοσιογράφους που ζήτησαν δήλωση για το επίμαχο θέμα της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας ήταν σαφής, λέγοντας ότι «για το θέμα θα αποφασίσουν οι Ένοπλες δυνάμεις» και πως «οποιαδήποτε απόφαση και να παρθεί για οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, θα υπάρξει κοινωνικό αντιστάθμισμα».

Στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε στους τοπικούς φορείς η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι σχεδιάζεται η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας, ο κ. Καμμένος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του κυρίως για τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα. Για αυτό και επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να καλλιεργείται φόβος στην τοπική κοινωνία, αφού όσοι φύγουν τόσοι θα έρθουν» όπως είπε.

Αντιθέτως, ο υπουργός ήταν λαλίστατος, όσον αφορά το θέμα της αναβάθμισης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και του 307 ΠΕΒ (πρώην ΤΣΥΑΥ).

Τέλος, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το Σκοπιανό, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις με αφορμή την έναρξη της διαπραγμάτευσης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Συνοδευόμενος από στρατιωτικούς και συνεργάτες του, και πλαισιωμένος από στελέχη της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Καμμένος παρέμεινε στο γνωστό τσιπουράδικο για μία περίπου ώρα, απολαμβάνοντας τσίπουρο και παραδοσιακά μεζεδάκια.

Ερχονται τα OH-58D Kiowa Warrior

Ο κ. Πάνος Καμμένος, πριν τη σύντομη στάση του στον Βόλο επισκέφτηκε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και το 307 ΠΕΒ (πρώην ΤΣΥΑΥ), όπου μίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για τη διακλαδική σχολή πιλότων αλλά και την αναβάθμιση του 307 ΠΕΒ, το οποίο θα αναλάβει την εξυπηρέτηση και τη συντήρηση των νέων ελικοπτέρων που αποκτά η Αεροπορία Στρατού.

«Ξεκινάει η εφαρμογή της απόφασης για τη δημιουργία Διακλαδικής Σχολής Ελικοπτέρων στη Μονάδα Στεφανοβικείου» σημείωσε λίγο αργότερα στις δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ.

«Τα περισσότερα από τα πτητικά μέσα του στρατού και τα μέσα των άλλων επιτελείων θα έρχονται προς συντήρηση στο αναβαθμισμένο, πλέον, εργοστάσιο βάσης. Το εργοστάσιο θα διπλασιάσει το στρατιωτικό και τεχνικό προσωπικό με διαδικασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα» όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε επίσης πως όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με συμφωνίες με τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια, έτσι ώστε ανάλογα με τις ειδικότητές τους οι φοιτητές να μπορούν να μπαίνουν στο εργοστάσιο βάσης για να εκπαιδεύονται, στη συνέχεια να κάνουν τη θητεία τους και μετά να συνεχίζουν για τρία χρόνια ως οπλίτες βραχείας κατάταξης.

«Αυτά τα μόρια που θα παίρνουν θα τους δίνουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, είτε ως μόνιμοι υπαξιωματικοί είτε ως πολιτικό προσωπικό στη Σχολή Βάσης», σημείωσε επίσης ο κ. Καμμένος, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω με τη Διακλαδική Σχολή Εκπαίδευσης Ελικοπτέρων που θα λειτουργήσει στο Στεφανοβίκειο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου