Οι ανεκπλήρωτες «δεσμεύσεις»

οι-ανεκπλήρωτες-δεσμεύσεις-157180

Εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών δημιουργήθηκαν κοινά και πολλαπλά αδιέξοδα στους περισσότερους τομείς της οικονομίας, στοχοποιώντας κάθε παραγωγική προσπάθεια

Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο αγροτικός κόσμος αλλά και ολόκληρη η κοινωνία δεν λύνονται με κούφιες υποσχέσεις ούτε με τις ανεκπλήρωτες «δεσμεύσεις» που απλόχερα μοίραζε και μοιράζει η κυβέρνηση. Τα καίρια προβλήματα των αγροτών μας θα λυθούν μέσα από ένα νέο οικονομικό μοντέλο, το οποίο θα οδηγήσει στην αγροτική ανάπτυξη, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες μεθόδους.

Αυτές οι νέες τεχνολογίες και μέθοδοι, θα δώσουν επιπρόσθετα κίνητρα αλλά και δυνατότητες και στη νέα γενιά, προκειμένου να στραφεί στην αγροτική επιχειρηματικότητα. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας πρέπει να είναι βασική παράμετρος και για εμάς, και η επιχειρηματικότητα αφορά και τη γεωργία και τη κτηνοτροφία και την παραγωγή προϊόντων.

Εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών δημιουργήθηκαν κοινά και πολλαπλά αδιέξοδα στους περισσότερους τομείς της οικονομίας, στοχοποιώντας κάθε παραγωγική προσπάθεια.

Τραγικό επακόλουθο είναι η εξαθλίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της αγροτικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση αντί να δώσει κίνητρα στις παραγωγικές ομάδες να παράγουν περισσότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης κήρυξε «πόλεμο», υλοποιώντας φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη φτωχοποίηση των αγροτών-παραγωγών.

Μετέτρεψε τους αγρότες σε εργάτες-γης και το αγροτικό εισόδημα σε αγροτικό επίδομα. Η σημερινή αγροτική κρίση είναι προϊόν αποτυχημένων πολιτικών χρόνων.

Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής επιλογής για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του αγροτικού χώρου, βάζοντας τέλος στην περαιτέρω διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Τώρα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ειλικρινούς διαβούλευσης με τους αγρότες ξεκινώντας από μηδενική βάση.

Όλα όμως αυτά προϋποθέτουν όραμα, διάθεση και δουλειά για υλοποίησή του κι αλλαγή νοοτροπίας. Η παρούσα βαθιά οικονομική κρίση, λόγω των αδιεξόδων που δημιουργεί, μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη ευκαιρία του αγροτικού τομέα στην πατρίδα μας. Αρκεί να το θελήσουν.

Με οποιαδήποτε άλλη επιλογή η εθνική ζημιά που θα προκληθεί στον πρωτογενή τομέα θα είναι, δυστυχώς, ανεπανόρθωτη…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου