Επικοινωνιακά τερτίπια

επικοινωνιακά-τερτίπια-158806

Είναι προφανές ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας, έχει συνειδητοποιήσει πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η κυβέρνηση που ηγείται, μέρα με την μέρα χάνουν κάθε λαϊκό έρεισμα

Στριμωγμένος για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, ξιφουλκώντας εναντίον όσων επικρίνουν την κυβέρνηση με αφορμή ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο «σκούπα», με δεκάδες προαπαιτούμενα.

Θα περίμενε κανείς από τον κ. Αλ. Τσίπρα να αναφερθεί στον σχεδιασμό της δικής του κυβέρνησης, και στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αντί να παρελθοντολογεί για πολλοστή φορά, κατηγορώντας τους αντιπάλους του για ό,τι συμβαίνει σήμερα.

Έτσι, θυμήθηκε τη στάση της ΓΣΕΕ στο δημοψήφισμα του 2015 που ψήφισε ΝΑΙ, ενώ έχει ξεχάσει απολύτως τη στάση τη δική του και πώς διαστρεβλώθηκε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού με την υπογραφή ενός ακόμη πιο σκληρού μνημονίου, ειρωνεύτηκε το ΚΚΕ διότι έχει «φάει σίδερα» για το θέμα των απεργιών, και βέβαια, για μία ακόμη φορά, έβαλλε και κατά της αντιπολίτευσης, ενθυμούμενος τις μέρες διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας, έχει συνειδητοποιήσει πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η κυβέρνηση που ηγείται, μέρα με τη μέρα χάνουν κάθε λαϊκό έρεισμα που μπορεί να είχαν με τις κοινωνικές ομάδες που τους στήριξαν στην άνοδό τους στην εξουσία. Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι σε επίπεδο επιχειρημάτων, πλέον η κυβέρνηση δεν έχει πολλά να πει, σε έναν λαό που δοκιμάζεται εδώ και χρόνια, χωρίς να ξέρει πότε θα βγει στο ξέφωτο.

Για αυτό και επιλέγεται η επίθεση προς τους άλλους, με στόχο φυσικά να ικανοποιηθεί το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το κομματικό ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος.

Αργά ή γρήγορα ωστόσο, τέτοιου είδους επικοινωνιακά τερτίπια, γυρίζουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους. Η πραγματικότητα άλλωστε των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ξεκινούν ακόμη και για οφειλές 500 ευρώ, οι μειώσεις σε παλιές και νέες συντάξεις, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -ακόμη και αν καταγράφεται ρεκόρ προσλήψεων 17ετίας-, οι περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα και άλλες τόσες ρυθμίσεις που προκαλούν επιπλέον ασφυξία στα νοικοκυριά, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ούτε είναι fake news.

Εικονική πραγματικότητα είναι όσα, ομολογουμένως με πρωτοφανή σπουδή, επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση ως απαρχή εξόδου από την κρίση, ενώ όλοι γνωρίζουν πως ακόμη και η έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, θα συνοδεύεται από νέες υποχρεώσεις προς τους δανειστές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου