Τα στερνά τιμούν… τα πρώτα

τα-στερνά-τιμούν-τα-πρώτα-170569

Είναι άλλωστε προφανές πως η κυβέρνηση ενόψει των εκλογών -όποτε κι αν γίνουν αυτές- ρίχνει τη σύντροφο του πρωθυπουργού στη μάχη της επικοινωνίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες «αυθόρμητων παρεμβάσεων».

Αρκετός ντόρος από χθες για την περιβόητη πολιτική συνέντευξη που παραχώρησε η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ήταν βέβαια αναμενόμενο, από τη στιγμή που η ίδια επέλεξε να μιλήσει δημόσια και να προβεί σε πολιτικό απολογισμό των πεπραγμένων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τιμονιέρη τον σύζυγό της.

Κατά την εκτίμησή μας, κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε με την κ. Μπαζιάνα και τα όσα ισχυρίζεται, αν δεν επιχειρούνταν να παρουσιαστεί πως πρόκειται για μία συνέντευξη όχι της συντρόφου του πρωθυπουργού, αλλά μίας γυναίκας που μιλάει ως ενεργός πολίτης και κρίνει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ατυχές πέρα για πέρα… το «κοουτσάρισμα». Τελικά ορισμένοι image maker στο Μαξίμου, επιμένουν να εκλαμβάνουν τους πολίτες ως «κουτόφραγκους», που θα χάψουν ό,τι τους πασάρουν.

Ασφαλώς και η συμπαθέστατη κατά τα άλλα κ. Μπαζιάνα, έχει άποψη, και είναι δικαίωμά της να την εκφράζει. Αυτό που ωστόσο έπρεπε να της πούνε, για να την προστατέψουν κυρίως, είναι ότι δεν θα έπρεπε με τόσο πάθος να επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο- μαύρο, όταν η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας βιοπορίζεται πολύ δύσκολα, συνέπεια μίας πολιτικής την οποία τα τρία τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενος από τους ΑΝΕΛ. Το να επιστρατεύεται, για να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα ή να παραποιήσει γεγονότα που θα απασχολήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος, είναι λογικό επόμενο ότι θα προκληθούν αντιδράσεις.

Για παράδειγμα, το να επιχειρείται να επιρριφθούν οι ευθύνες, που το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα έγινε ΝΑΙ στους ευρωπαίους εταίρους, για να βγει «λάδι» η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, συνιστά παραχάραξη των γεγονότων και επιβεβαίωση, ότι ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος και επιμένει να ψευδολογεί για τα όσα διαδραματίστηκαν τότε. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να φορτώνεται ένα ακόμη μνημόνιο και δύο μεσοπρόθεσμα από τότε μέχρι σήμερα, να έχει ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, να έχουν επιβληθεί φοροχαράτσια και να έχουν προνομοθετηθεί αντιλαϊκά μέτρα ακόμη και για το 2019, και η κ. Μπαζιάνα, να μιλάει για συμβιβασμό και μάλιστα όχι ταπεινωτικό…

Δεν έχει νόημα να προχωρήσει κανείς σε επιπλέον ενδοσκόπηση των λεχθέντων στη συνέντευξη.

Είναι άλλωστε προφανές πως η κυβέρνηση ενόψει των εκλογών -όποτε και αν γίνουν αυτές- ρίχνει τη σύντροφο του πρωθυπουργού στη μάχη της επικοινωνίας.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες «αυθόρμητων παρεμβάσεων».

Αυτό που ωστόσο εν κατακλείδι θα πρέπει να υπενθυμίσει κάποιος στους σημερινούς κυβερνώντες, είναι πώς είχαν αντιδράσει οι ίδιοι, άλλοι νεόκοποι τότε στην πολιτική και άλλοι με μεγαλύτερη εμπειρία, όταν τόλμησαν να μιλήσουν πολιτικά άλλες «Πρώτες Κυρίες». Τα στερνά όμως τιμούν τα πρώτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου