Κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί

κρύβουν-το-πρόβλημα-κάτω-από-το-χαλί-178517

Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν καμπανάκι οι συνταξιούχοι για την υποστελέχωση στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, στις ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία, αλλά και για τις ελλείψεις στον ιατρικό εξοπλισμό

Εναν ολόκληρο μήνα, όπως καταγγέλλουν από άλλες στήλες της εφημερίδας, οι συνταξιούχοι της περιοχής περιμένουν απάντηση από την ηγεσία της 5ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας στα αιτήματα που έχουν θέσει.

Ενδεχομένως να περάσουν και άλλοι μήνες και ακόμη κανείς να μην μπει στον κόπο να απαντήσει στους απόμαχους της εργασίας, για τα προβλήματα που υπάρχουν και που έχουν καταστήσει τα χρόνια της κρίσης τον χώρο της υγείας μεγάλο ασθενή.

Ο πρώτος λόγος που είμαστε σίγουροι ότι οι αρμόδιοι της 5ης ΥΠΕ δυσκολεύονται να απαντήσουν, είναι γιατί όσο και να θέλουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση τα προβλήματα υφίστανται και επειγόντως θα πρέπει να δοθούν λύσεις. Κατά δεύτερο λόγο, είμαστε επίσης σίγουροι ότι το υπόμνημα των εκπροσώπων των συνταξιούχων σίγουρα έχει ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι, όπως γίνεται κάθε φορά με ανάλογα υπομνήματα.

Είναι η λανθασμένη νοοτροπία των διορισμένων κρατικών λειτουργών, που δεν μπαίνουν στον κόπο ως οφείλουν να απαντήσουν εγγράφως στα αιτήματα που τους τίθενται.

Και όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πρόκειται για ένα τυπικό υπόμνημα. Αλλά για μία ουσιαστική καταγραφή των ουσιαστικών προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς και ασφαλισμένοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν καμπανάκι οι συνταξιούχοι για την υποστελέχωση στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, στις ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία, αλλά και για τις ελλείψεις στον ιατρικό εξοπλισμό.

Οι υπεύθυνοι της 5ης ΥΠΕ σύμφωνα με τους συνταξιούχους, αντί να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους και να πιέσουν και εκείνοι με τη σειρά τους στο Υπ. Υγείας για να βρεθούν λύσεις, ωραιοποιούν την κατάσταση και ζητούν από τους διαμαρτυρόμενους να «μακαρίζουν» την τύχη τους επειδή σε άλλες περιοχές τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Τέτοιες λογικές είναι ωστόσο επικίνδυνες. Όχι μόνο επειδή εξυπηρετούν το εκάστοτε σύστημα διοίκησης, αλλά διότι κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Μία, δύο, τρεις, όμως όσες φορές και αν κρυφτούν, όταν βγαίνουν στην επιφάνεια ο θόρυβος που γίνεται είναι εκκωφαντικός.

Και επιπλέον, αν μη τι άλλο είναι ντροπή να απαξιοί κανείς να απαντήσει σε ανθρώπους που δούλεψαν μία ζωή, πλήρωσαν εισφορές και τώρα απαιτούν το αυτονόητο: Να έχουν τις παροχές υγείας που δικαιούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου