Οι συμπληγάδες της πρώτης κατοικίας

οι-συμπληγάδες-της-πρώτης-κατοικίας-208998

Δυστυχώς, η σταδιακή εξομάλυνση των οικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, συνδυάζεται και με μια «κατ’ απαίτηση» αναδιανομή της ακίνητης περιουσίας

Με την καταγγελία μίας συνταξιούχου ότι το σπίτι της βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ, όπως εξήγησε χθες η ίδια στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δεν χωρά καμία αμφιβολία πως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας είναι ΕΔΩ.

Το χρέος της στην εφορία είναι 10.000 ευρώ και οι τόκοι 5.000, ενώ η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 20.000 ευρώ. Εκτός όμως από τον Γολγοθά του πλειστηριασμού που έρχεται, η συγκεκριμένη συνταξιούχος κατήγγειλε πως γίνονται κρατήσεις και από τη σύνταξή της, η οποία πιστώνεται σε ακατάσχετο λογαριασμό.

Τα λεγόμενά της γροθιά στο στομάχι . Χαστούκι στην κυβέρνηση που επιμένει να υποστηρίζει πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν γίνονται. Αν εννοούν στο Μαξίμου ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί από τις τράπεζες για πρώτη κατοικία μέχρι 300.000 ευρώ, ενδεχομένως να είναι έτσι.

Όμως στην προαναφερθείσα περίπτωση, μιλάμε για την εφορία, που βγάζει στο σφυρί ένα σπίτι, όλο και όλο για 15.000 ευρώ.

Και αυτό δεν είναι fake news, είναι επώνυμη καταγγελία που έγινε, και η οποία μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν διαψεύστηκε.

Δυστυχώς η σταδιακή εξομάλυνση των οικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, πέρα από τη συμπίεση των εισοδημάτων και την υψηλή φορολογία, συνδυάζεται και με μια «κατ’ απαίτηση» αναδιανομή της ακίνητης περιουσίας.

Κι αν κάποια στιγμή οι πολίτες αυτής της χώρας αρχίσουν να καταλαβαίνουν την «ανάπτυξη» στην τσέπη τους, το «μακελειό» που θα έχει προηγηθεί στα ακίνητα σίγουρα θα έχει αφήσει τα σημάδια του στην περιουσιακή κατάσταση αρκετών Ελλήνων.

Και το λέμε με βεβαιότητα αυτό, σε αντιδιαστολή με τα πανηγύρια που έχουν στηθεί για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας και τις επικλήσεις , ότι η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώνεται χωρίς νέα μέτρα.

Νέα και παλιά μέτρα, το θέμα είναι πως υπάρχουν πολίτες οι οποίοι, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κεραμίδι. Την ώρα που ο Ε. Τσακαλώτος, υπογραμμίζει πως είναι απαραίτητοι, άρα πρέπει να γίνουν, κάποιοι πολίτες θα ξεσπιτωθούν. Και δεν αναφερόμαστε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά σε ανθρώπους που για χρέη όπως στην παραπάνω περίπτωση, κινδυνεύουν από τη μία στιγμή στην άλλη να βρεθούν στον δρόμο. Οι ιδιοκτήτες που χρωστάνε, καλούνται να περάσουν πλέον από τις «Συμπληγάδες». Και αν είχαν ή έχουν, ασφαλώς, και να πληρώσουν ή να χάσουν ένα ακίνητο για να πληρωθεί το κράτος. Αν όμως δεν έχουν, λόγω πραγματικών δυσκολιών, τότε το κράτος οφείλει να τους προστατεύσει και όχι να τους εμπαίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου