ΤΟΠΙΚΑ

Πενήντα αιτήσεις με ένα… κλικ για το πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων

πενήντα-αιτήσεις-με-ένα-κλικ-για-το-πρ-222226

Πενήντα αιτήσεις… με το καλημέρα. Μέσα σε δύο μέρες, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών από τη Μαγνησία έσπευσαν να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα που ξεκίνησε να «τρέχει» πρώτη μέρα από την Τρίτη στον ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη ανέργων από 30 έως 49 χρόνων.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες από το παράρτημα του ΟΑΕΔ Βόλου, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας πως μέσα σε δύο ώρες, από τις 12 το μεσημέρι που «άνοιξε» η πλατφόρμα των αιτήσεων μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, είχαν ήδη υποβάλει αίτηση 25 επιχειρήσεις από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Συνολικά Τρίτη και Τετάρτη υποβλήθηκαν 50 αιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πρόκειται κυρίως για τεχνικά και δικηγορικά γραφεία καθώς και για εμπορικές επιχειρήσεις.

Το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών, σύμφωνα με τους παράγοντες του ΟΑΕΔ, οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα αφενός είναι στοχευμένο σε ηλικίες παραγωγικές (30-49 χρόνων) και αφετέρου ότι δίνει τη δυνατότητα της επιχορήγησης για ένα χρόνο και πλέον.

Σημειώνεται πως η επιχορήγηση που είναι 12μηνης διάρκειας, για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ, για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα. Για την πρόσληψη ανέργων με κάρτα ανεργίας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών η επιχορήγηση ανεβαίνει στα 18 ευρώ, ενώ στο ποσό των 22 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Τέλος προβλέπεται ποσό επιχορήγησης 15 ευρώ για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, ωφελούμενων του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής», που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από την Τρίτη και θα συνεχιστεί μέχρι να «κλείσουν» οι 15.000 θέσεις ανέργων ηλικίας 30-49 ετών. Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της. Επίσης, μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για τρεις ακόμα μήνες (χωρίς επιχορήγηση). Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους και εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους του ΚΕΑ δεν δεσμεύονται από τη συγκεκριμένη διάταξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου