ΤΟΠΙΚΑ

«Παράθυρο» στη μόρφωση από την ΕΒΟΛ

παράθυρο-στη-μόρφωση-από-την-εβολ-226312

«Παράθυρο» στη μόρφωση και τις σπουδές άνοιξε η ΕΒΟΛ για δεύτερη χρονιά σε 15 φοιτητές από τον Βόλο, οι οποίοι χθες παρέλαβαν τις υποτροφίες τους. Για το διάστημα της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, οι 15 φοιτητές θα έχουν την οικονομική στήριξη της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Οι δικαιούχοι των υποτροφιών επιλέχτηκαν με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρά κριτήρια από επιτροπή που έχει συγκροτηθεί και στην οποία συμμετέχει εκτός από τον κ. Ν. Πρίντζο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χθες σε μία λιτή αλλά ταυτόχρονα «πλούσια» σε συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης εκδήλωση, στην Α’ ΒΙΠΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ, τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους παρέλαβαν τις υποτροφίες και από σήμερα μπορούν να ατενίζουν πιο αισιόδοξα το μέλλον των φοιτητικών τους σπουδών.

Ένα-ένα τα 15 παιδιά παρέλαβαν τις ειδικές τραπεζικές κάρτες, οι οποίες τους εξασφαλίζουν μηνιαίως για το ακαδημαϊκό έτος (9 μήνες) το ποσό των 400 ευρώ. Η επιλογή των σπουδαστών έγινε με βάση την οικονομική οικογενειακή κατάστασή τους, ενώ ελήφθησαν υπόψη της επιτροπής και οι σοβαροί λόγοι υγείας των παιδιών ή των οικογενειών τους.

Παράδειγμα ο Α.Σ Βόλου

Το κλίμα στην εκδήλωση ήταν έντονα φορτισμένο. Τόσο οι γονείς όσο και τα ίδια τα παιδιά, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της ΕΒΟΛ, ευχαρίστησαν όλα τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Νικήτα Πρίντζο.

Ο κ. Ν. Πρίντζος ιδιαίτερα συγκινημένος, καλωσορίζοντας τα παιδιά ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στους σπουδαστές καλή πρόοδο. Αναφερόμενος στον συμβολισμό αλλά και την ουσία αυτής της πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου, υπογράμμισε επίσης πως «ο Συνεταιρισμός, παρά τις δύσκολες εποχές που περνά η κοινωνία μας, θα συνεχίσει να βοηθάει στο μέτρο του δυνατού ανθρώπους και δη νέους που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης».

Ως τον «καλό άγγελο» αυτών των οικογενειών χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ, Ν. Πρίντζο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής, απευθυνόμενη στα παιδιά. «Χαρίζετε στον κόσμο χαρά και ανακούφιση. Είναι σαν να δανείζετε στον Θεό και σας τα επιστρέφει», είπε η κ. Κολυνδρίνη απευθυνόμενη προς τον κ. Ν. Πρίντζο και αναφερόμενη στο γεγονός ότι η ΕΒΟΛ παρά την κρίση έχει να παρουσιάσει κέρδη.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που λειτουργεί ως πρότυπο. Τιμή μας να γινόμαστε συμμέτοχοι σε όλο αυτό και να μπορούμε να κάνουμε κάτι που σε άλλες εποχές μπορεί και να θεωρείτο αυτονόητο. Η ουσία είναι ότι τέτοιες πράξεις και τέτοιες προθέσεις πρέπει να γίνονται πρότυπο για όλους μας» σημείωσε επίσης η κ. Κολυνδρίνη και παρότρυνε τα παιδιά να δώσουν τη μάχη τους για να αποκτήσουν εφόδια μόρφωσης με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

Ευχαρίστησε εξάλλου τον κ. Πρίντζο διότι όπως τόνισε «ο ανθρωπισμός του και η καλή του προαίρεση κάθε φορά πιάνουν τόπο» και ευχήθηκε το περιβάλλον γενικότερα να είναι υποστηρικτικό σε κάθε προσπάθεια των παιδιών, τα οποία και παρότρυνε «να μην καταθέσουν τα όπλα».

Από την πλευρά του τέλος ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Ζερβός, εξήρε τον πρόεδρο του Α.Σ Βόλου και ευχήθηκε στους νέους σπουδαστές καλή πρόοδο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου