Η Πολιτεία πρέπει να νιώθει ευγνωμονούσα

η-πολιτεία-πρέπει-να-νιώθει-ευγνωμονο-325463

Οι δωρεές όχι μόνο πιάνουν τόπο, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό και αναγκαίες πλέον, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορέσει να σταθεί όρθιο.

Η ατμόσφαιρα στο Νοσοκομείο Βόλου χθες με αφορμή τα εγκαίνια της επέκτασης της Μονάδας Χημειοθεραπείας ήταν πράγματι γιορτινή.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς, διότι η νέα δωρεά του μεγάλου ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, είναι πράγματι σημαντική, αφού δίνει μία μεγάλη ανάσα σε ένα νευραλγικό τμήμα όπως το Ογκολογικό, το οποίο έχει να διαχειριστεί ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, και ο αγώνας τους εκτός από δύσκολος είναι και ψυχολογικά επίπονος.

Ίσως για αυτό και οι δημόσιες ευχαριστίες αυτών των ανθρώπων έχουν διπλή και τριπλή σημασία, διότι είναι εκείνοι που ζούνε το πρόβλημα και εκείνοι που τελικά θα ανακουφιστούν από τη νέα δωρεά που έγινε από τον κ. Τσιμά.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους του, και δεν πρόκειται να είναι η τελευταία, όπως ακούσαμε όλοι με ανακούφιση χθες στο νοσοκομείο.

Και μιλάω για ανακούφιση, διότι ευτυχώς τελικά που υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν και συμβάλλουν με τις δωρεές τους στον χώρο της υγείας, διότι διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.

Οι συνέπειες, λόγω του περιορισμού των κονδυλίων στην υγεία, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, όχι μόνο στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της χώρας.

Για αυτό και οι δωρεές όχι μόνο πιάνουν τόπο, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό αναγκαίες πλέον, ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορέσει να σταθεί όρθιο.

Αυτό λοιπόν κάνει ακόμη πιο σημαντική τη συνεισφορά ανθρώπων σαν τον κ. Χαρ. Τσιμά, ή όλους εκείνους που, ακόμη και στο πλαίσιο ευγενούς άμιλλας, όπως πολύ ορθά είπε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, εκφράζουν την επιθυμία να συνεισφέρουν οικονομικά στο ΕΣΥ.

Η προσφορά κάθε δωρητή αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, διότι προάγει το κοινωνικό συμφέρον έναντι του ιδιωτικού, για αυτό και οι δωρεές είναι πολύτιμες, καθώς ενισχύουν αποτελεσματικά τον αγώνα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Έναν αγώνα στον οποίο δυστυχώς η Πολιτεία ελέω μνημονίων υπολείπεται, για αυτό και θα πρέπει να νιώθει ευγνωμονούσα απέναντι σε κάθε δωρητή. Είτε πρόκειται για μία μεγάλη δωρεά, όπως αυτή που εγκαινιάστηκε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου, είτε πρόκειται για κάτι μικρότερο αλλά εξίσου χρήσιμο. Αυτό το οποίο έχει σημασία κάθε φορά, είναι η έννοια της προσφοράς να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον υποδοχέας της δωρεάς κάθε φορά να αναβαθμίζει περαιτέρω τις υπηρεσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου