Εσχες ναι, Πόθεν;

εσχες-ναι-πόθεν-501474

Και ενώ ακόμη περιμένουμε να αλλάξει ο νόμος για το πόθεν έσχες ώστε εκτός από το έσχες να μαθαίνουμε και το πόθεν… δημοσιοποιήθηκαν χθες τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών μας ταγών.
Δεν ξέρω κατά πόσο κάποιοι διακρίνονται για τις πολιτικές τους παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες τους, έχουμε ωστόσο αρκετούς που διακρίνονται σε άλλους στίβους.
Σκαφάτοι, με πολύ γερά κομποδέματα, με χαρτοφυλάκια τρελά!!! και ακίνητα σωρό, ορισμένοι εκ των Εθνικών μας Αντιπροσώπων. Η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες χθες άνοιξε και πάλι ολόκληρη συζήτηση. Όχι ότι θέλουμε τους βουλευτές μας μίζερους και πένητες, αλλά όπως και να το κάνεις όταν διαβάζεις για καταθέσεις 2 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, για χαρτοφυλάκια και ακίνητα σε ολόκληρη την Ελλάδα και οικονομική άνεση περισσή, ενοχλείσαι όταν ακούς να γκρινιάζουν για τις περικοπές που τους επιβλήθηκαν όταν την ίδια στιγμή με περισσή ευκολία νομοθετούν για το ψαλίδι στους δικούς μας μισθούς.
Μπορεί σε πολλούς αυτές οι ενστάσεις να χαρακτηρίζονται ακόμη και ως λαϊκισμός… ποσώς όμως κάτι τέτοιο ενδιαφέρει τον απλό πολίτη που κάθε χρόνο τέτοια εποχή με την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες προκαλείται. Γιατί η τσέπη του είναι άδεια, όχι γιατί αυτός το επέλεξε, αλλά γιατί η αφαίμαξη προήλθε από την ίδια την νομοθετική εξουσία που ενέκρινε και έχει ως ευαγγέλιο το μνημόνιο.
Προκαλείται όταν η «υπόθεση» κεραμίδι για τους περισσότερους σημαίνει στεγαστικό δάνειο και ληξιπρόθεσμες δόσεις, να διαβάζει για 70 και 80 ακίνητα, αγροτεμάχια και οικόπεδα. Χαλάλι τους και να τα χαίρονται εάν τα έχουν αποκτήσει με έντιμο και διαφανή τρόπο όλα αυτά, όμως η ένσταση του λαού ή όποιων τέλος πάντων σοκάρονται διαβάζοντας… τα περιουσιακά στοιχεία της πρωτοεκλεγμένης βουλευτού και προσφάτως υφυπουργοποιήσιμης Άννα Νταλάρα… που κατά τα άλλα θα ασχοληθεί με τους μετανάστες.
Ένας πολιτικός με περιουσία δεν σημαίνει κατά τεκμήριο ότι τα απέκτησε με ανέντιμο ή αδιαφανή τρόπο, όμως εάν μη τι άλλο, είναι άξιο λόγου και σχολιασμού ότι πληθαίνουν τελικά οι πολιτικοί που έχουν εξασφαλίσει ήδη το μέλλον όχι μόνο των παιδιών και των εγγονών τους αλλά και των δισέγγονων.
Και εάν μεν αυτά αποτελούν περιουσιακά στοιχεία από πάππο προς πάππου, κάπου «καταπίνεται» η πίκρα, όταν όμως κατά καιρούς ακούγονται και γράφονται διάφορα για τον περίεργο και ξέφρενο πλουτισμό ορισμένων… είναι απολύτως δικαιολογημένη η δυσφορία του πολίτη. Όσο λοιπόν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο δεν θα γνωρίζουμε επακριβώς πώς αποκτήθηκαν τα σκάφη, τα οικόπεδα και τα πολλά ακίνητα, δικαιούμαστε να νιώθουμε τα μεγάλα κορόιδα που τελικά σηκώνουμε τα βάρη της κάθε κρίσης και της μόνιμης λιτότητας τα τελευταία χρόνια. Ας πάρουν όλα μαζί τα κόμματα μία πρωτοβουλία να ανατρέψουν αυτή την εικόνα… Είναι ο καταλληλότερος καιρός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου