ΤΟΠΙΚΑ

Φωλιά τρωκτικών ετοιμόρροπο κτίριο σε οικόπεδο στο κέντρο του Βόλου

φωλιά-τρωκτικών-ετοιμόρροπο-κτίριο-σ-379049

Διαμαρτυρία πολίτη και για τη βλάστηση που πνίγει την περιοχή

Σε φωλιά τρωκτικών έχει μετατραπεί ετοιμόρροπο κτίριο σε οικόπεδο στο κέντρο της πόλης, το οποίο φαίνεται ότι τον τελευταίο χρόνο έχει πλήρως εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σε αυτό εστίες μόλυνσης αλλά και πλούσια βλάστηση, που πλέον «κινδυνεύει» να πνίξει τη γύρω περιοχή.

Πρόκειται για το οικόπεδο που βρίσκεται στην Αθ. Διάκου με Μαγνήτων, το οποίο έχει δωριστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Το ετοιμόρροπο κτίριο χρησιμοποιούταν παλαιότερα ως ξυλαποθήκη. Η επιχείρηση ωστόσο έπαψε να λειτουργεί πριν από πολλά χρόνια. Το Αχιλλοπούλειο κάθε χρόνο φρόντιζε για τον καθαρισμό του, φέτος όμως φαίνεται, σύμφωνα με διαμαρτυρία πολίτη, ότι έχει αδιαφορήσει.

Κάτοικος της περιοχής, ηλικίας 83 ετών, καταγγέλλει ότι δεν έχει γίνει περιποίηση του πρασίνου εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί πλούσια βλάστηση, και εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών να υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς ανά πάσα στιγμή.

Στο οικόπεδο, εξηγεί, απορρίπτονται σκουπίδια, ενώ τα σανίδια από την ξυλαποθήκη που λειτουργούσε κάποτε έχουν σαπίσει από τη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται στο υπόγειο τρωκτικά.

«Βλέπουμε ποντίκια να βγαίνουν από το κτίριο. Τις προάλλες γείτονας αναγκάστηκε να κόψει δέντρο ώστε να μην υπάρχει ο φόβος να έχουν πρόσβαση στο μπαλκόνι του, σε οικία που βρίσκεται δίπλα από το οικόπεδο» σημείωσε.

Ο 83χρονος έχει παραπονεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τουλάχιστον δύο-τρεις φορές για την υφιστάμενη κατάσταση, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα και να καθαριστεί οι χώρος από τη βλάστηση. «Εδώ και ενάμιση μήνα αιτούμαι να κοπούν τα δέντρα. Έφτασαν, όμως, τέλη Ιούλη και καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί», τονίζει.

Ο 83χρονος είναι απηυδισμένος. «Κάθε χρόνο το Αχιλλοπούλειο μεριμνούσε και συνεργείο από τον δήμο ερχόταν και περιποιούνταν το πράσινο. Φέτος δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Τα φυτά έχουν πλέον υπέρμετρη ανάπτυξη» τόνισε.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να αφήνουν τα παράθυρα ανοιχτά, ούτε τις μπαλκονόπορτες. «Ποντίκια κόβουν βόλτες. Επιπλέον, ανάμεσα στα φυτά υπάρχουν και φίδια», εξήγησε ο ίδιος.

Ο 83χρονος παραπονέθηκε στο Αχιλλοπούλειο. «Είπαν ότι δεν έχουν μηχανήματα και ότι θα ειδοποιήσουν τον δήμο. Δεν ξέρουμε τι γίνεται και τι να κάνουμε. Μέχρι σήμερα δεν παρουσιάζεται κανένας» τονίζει.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν χάσει πλέον την ησυχία τους. Ο διαμαρτυρόμενος πολίτης λέει ότι «δεν μπορούμε να καθίσουμε στην αυλή. Δίπλα από το οικόπεδο υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων. Σκουπίδια πέφτουν από τους κάδους και δημιουργούν εστίες μόλυνσης», εξηγεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου