ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτική και οργανωτική δομή αποκτά η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο Βόλο

πολιτική-και-οργανωτική-δομή-αποκτά-η-380387

Ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν τη Γραμματεία και τις νέες Επιτροπές που συγκροτούνται

Πολιτική και οργανωτική δομή αποκτά η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο Βόλο. Η «παρθενική» συνεδρίαση του νεοσύστατου 50μελούς Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΗΜ.ΣΥ. προχθές στην Αθήνα άναψε το πράσινο φως, προκειμένου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των νέων οργάνων και σε επίπεδο Μαγνησίας.

Η αρχή έγινε ήδη με τη συγκρότηση της πενταμελούς Γραμματείας της ΔΗΜ.ΣΥ. στο Βόλο που απαρτίζεται από πρόσωπα όλων των τάσεων που συνυπάρχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, θα συμμετέχουν στο νέο όργανο από το ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της ΝΕ και η αναπληρώτρια γραμματέας κ.κ. Γιάννης Σακκόπουλος και Μαρία Γίτση, από τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Φώτης Λαμπρινίδης, από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ο Θαν. Σκρίμπας και τέλος από τις Κινήσεις Πολιτών ο κ. Γαβριήλ Μπάρδας.

Εκτός από τη Γραμματεία θα συγκροτηθεί το επόμενο διάστημα και το διανομαρχιακό όργανο, στο οποίο επίσης η αναλογία θα είναι αντίστοιχη των κινήσεων που συμπορεύονται στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Με βάση την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο της πολιτικής και οργανωτικής της δομής, επίσης προβλέπεται η συγκρότηση: Επιτροπών Πολιτικής, Τομέων Δράσης και Δικτύων Πολιτών.

Το θεματικό αντικείμενο των επιτροπών πολιτικής θα αφορά την οικονομία, το περιβάλλον και την ενέργεια, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δημόσια διοίκηση, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, την υγεία, την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση, καθώς και τη νέα γενιά.

Επίσης, προβλέπεται να δημιουργηθούν θεματικά εργαστήρια με τη συμμετοχή στελεχών, με ιδιαίτερη εμπειρία και προσφορά στην δημοκρατική παράταξη, εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, ανεξάρτητων ερευνητών, εθελοντών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

Ακόμη θα συγκροτηθούν οι τομείς δράσεις που θα έχουν ως αντικείμενο τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και προβολή των πολιτικών εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών και δράσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ετσι προβλέπεται η σύσταση τομέα Οργανωτικού, Κινητοποιήσεων, Επικοινωνίας και Οικονομικού

Τέλος, προβλέπεται στο πλαίσιο της οργάνωσης των Δικτύων Πολιτών να συγκροτηθούν δίκτυο Συμπαράταξης ΕΒΕ και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, Αυτοδιοίκησης, Γυναικών, Συνταξιούχων κ.α.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου