ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΟΣΕ υποβαθμίζει τις συνεχείς βλάβες

ο-οσε-υποβαθμίζει-τις-συνεχείς-βλάβες-381339

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσσαλικός σιδηρόδρομος και τη φθίνουσα πορεία που ακολουθεί λόγω παλαιότητας και το τροχαίο υλικό όπως οι αμαξοστοιχίες, επιχείρησε να υποβαθμίσει χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συντήρησης τροχαίο υλικού του ΟΣΕ Γιώργος Αναγνωστόπουλος από το Βόλο.

Δύο μέρες μετά το νέο γολγοθά επιβατών που έφτασαν στον προορισμό τους με αρκετή ώρα καθυστέρησης, καθώς λόγω βλάβης είχαν ακινητοποιηθεί τρένο και λεωφορείο του ΟΣΕ, ο κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος επισκέφτηκε χθες το σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου και είχε συνάντηση με το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου του ΟΣΕ στην πόλη.

Η επίσκεψή του στη σκιά των διαδοχικών βλαβών στις αμαξοστοιχίες του θεσσαλικού σιδηροδρόμου μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αν και ο ίδιος μιλώντας στους σιδηροδρομικούς έσπευσε να υποστηρίξει πως επρόκειτο για προγραμματισμένο ταξίδι για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ερωτηθείς να σχολιάσει τα απανωτά κρούσματα βλαβών στο δίκτυο Βόλου – Λάρισας, τα οποία εκτός από αφάνταστη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό, προκαλούν και σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του σιδηροδρόμου, υποστήριξε πως πρόκειται για φυσιολογικές φθορές, οι οποίες αποκαθίστανται άμεσα.

Απαντώντας στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των επιβατών, οι οποίοι σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων βρέθηκαν δύο φορές αντιμέτωποι με τεράστια ταλαιπωρία, ταξιδεύοντας από Λάρισα για Βόλο και το αντίστροφο, ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε συγνώμη και επισήμανε ότι το προσωπικό, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την τεχνική συντήρηση των αμαξοστοιχιών κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε όλα τα τρένα να είναι «ετοιμοπόλεμα».

Σε διαφορετικό τελείως κλίμα ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας Δημ. Νικολάου, ο οποίος με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, έσπευσε να επισημάνει πως είναι αποτέλεσμα των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό στο εργοστάσιο του Βόλου, το οποίο έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της συντήρησης των αμαξοστοιχιών.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης που έγινε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις του τοπικού εργοστασίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. έκανε γνωστό στους εργαζόμενους πως στο πλαίσιο των αλλαγών στο οργανόγραμμα του ΟΣΕ, το προσωπικό του εργοστασίου μεταφέρεται στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. Ο ίδιος έσπευσε να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους πως αυτή η αλλαγή δεν πρόκειται να τους επηρεάσει αρνητικά. Ο Σύνδεσμος ωστόσο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας έχει εκφράσει τις ενστάσεις του στο συγκεκριμένο σχεδιασμό, καθώς όπως τονίζεται, μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η παραχώρηση και νέων τμημάτων του Οργανισμού σε ιδιώτες, γεγονός που αναμένεται να έχει συνέπειες όπως εκτιμάται και στους σιδηροδρομικούς του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου