ΤΟΠΙΚΑ

Νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας στο «Αχιλλοπούλειο»

νέα-μονάδα-βραχείας-νοσηλείας-στο-αχ-414952

Ενας άνετος χώρος που διαμορφώθηκε εκ των έσω, όμορφα διακοσμημένος για να δημιουργεί φιλικό περιβάλλον στους ασθενείς και προσωπικό, επί ποδός για να εξυπηρετήσει τους χρόνια πάσχοντες, είναι το σκηνικό που συνθέτει τη λειτουργία της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας που ξεκίνησε χθες επίσημα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Από τα πρώτα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρώτη μέρα η Μονάδα, ήταν η μετάγγιση αίματος σε χρονίως πάσχοντα μεσογειακής αναιμίας. Η νέα δομή, που σε πρώτη φάση πιλοτικά θα λειτουργήσει σε 12ωρη βάση, με απώτερο στόχο το 24ωρο, γειτνιάζει με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Διαθέτει δέκα κρεβάτια έχει δική της ρεσεψιόν, δικό της προσωπικό και δικό της επιστημονικά υπεύθυνο γιατρό.

«Η μονάδα αυτή έλειπε από το νοσοκομείο, παρότι περιλαμβάνεται στον οργανισμό λειτουργίας αλλά ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε. Είναι ένας καλαίσθητος χώρος για να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη 24ωρης νοσηλείας. Φιλοδοξώ αν έχουμε θετικά αποτελέσματα, να πάμε στην 24ωρη λειτουργία με 20 κρεβάτια πολύ σύντομα. Ό,τι καινούργιο δημιουργείται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι προς το συμφέρον των ασθενών», τόνισε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μ. Δραμητινός, παρουσιάζοντας τη νέα μονάδα στους δημοσιογράφους.

Στην παρουσίαση μαζί με τον κ. Μ. Δραμητινό και τον υποδιοικητή κ. Χ. Αποστολίδη ήταν επίσης η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Κατερίνα Χαρανά.

«Στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας θα εξυπηρετούνται καθημερινά σε πολιτισμένο περιβάλλον, οι άνθρωποι που χρειάζονται το νοσοκομείο για μία ημέρα. Το όφελος του νοσοκομείου είναι ότι θα αποσυμφορηθούν οι παθολογικές κλινικές, θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς σε πολιτισμένο περιβάλλον, ιατρικώς ενδεδειγμένο», επισήμανε από την πλευρά της η κ. Χαρανά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως παρουσιάζοντας το τμήμα, ο διοικητής του νοσοκομείου δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως πάγια άποψη της Διοίκησης είναι ότι θα πρέπει να αξιοποιούνται όλα τα άξια στελέχη, ώστε το έργο που παράγεται στο Αχιλλοπούλειο να είναι πιο αποδοτικό προς όφελος των ασθενών.

«Το νοσοκομείο έχει μπει σε μια διαλεκτική διαδικασία, αξιοποιούνται όλα τα άξια στελέχη, και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια όλα τα τμήματα να λειτουργήσουν και να αποδώσουν στο μάξιμουμ. Υπάρχει πολύ καλό υλικό. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά, και δεν υπάρχει όραμα. Ελπίζω μαζί με όλη την ομάδα που βοηθάει αυτή τη στιγμή τη διοίκηση, και είναι πολύ άξιοι άνθρωποι, να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις ικανότητες αυτών των στελεχών, ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο με όφελος προς όλους όσοι το έχουν ανάγκη», επισήμανε ο κ. Δραμητινός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου