Σε τι επενδύουν;

σε-τι-επενδύουν;-494689

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή… η μισή και πλέον Ελλάδα εναποθέτει τις ελπίδες της στο Λόττο και το Τζόκερ. Η άλλη μισή καθημερινά «δίνει» τη μάχη στο στοίχημα… περιμένοντας τη θεά τύχη να του χαμογελάσει. Και μέχρι εδώ καλά. Να στηρίζεται όμως η οικονομία της χώρας και το εναλλακτικό σχέδιο για τη διασφάλιση περισσοτέρων εσόδων από τα «φρουτάκια ή κουλοχέρηδες» που επανέρχονται… για να καταστρέψουν όσους δεν κατάφεραν στην προηγούμενη φορά.
Τερματικά –videolotto- …για όλους με ένα προβάδισμα της ΟΠΑΠ περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ρύθμισης της Αγοράς Παιγνίων» το οποίο δημοσιεύθηκε από χθες στην ιστοσελίδα Οpen. Gov για δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, μεταξύ των ρυθμίσεων, εκτός από την χορήγηση αδειών με ανοικτό διαγωνισμό εξετάζεται εναλλακτικά και η προκήρυξη αδειών σε «πακέτα», με διαφορετικό αριθμό τερματικών και ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων. Ταυτόχρονα θα επιτραπεί ο στοιχηματισμός εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου με χορήγηση αδειών για τις οποίες θα πληρώνεται εφάπαξ εισφορά και τέλος επί των ακαθάριστων εισπράξεών τους.
Για ρωτήστε ωστόσο τους ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ που ως επαγγελματίες είναι νομοταγείς απέναντι στην Πολιτεία, τι «πλιάτσικο» γίνεται με όσους λειτουργούν «παράνομο στοίχημα».

Οι παραπάνω νομοθετικές διατάξεις, διαβάζω, φιλοδοξούν να βάλουν τάξη σ΄ έναν παράνομο τζόγο που υπολογίζεται περί τα 4 δισ. ετησίως. Έτσι λέγεται πάντα…
Ωστόσο και μόνο στο άκουσμα ότι έρχεται ακόμη ένα νομοθέτημα που μπορεί να αποτελέσει δεκανίκι για τα πάλαι πότε φρουτάκια», εάν μη τι άλλο προβληματίζει. Όλοι γνωρίζουμε πόσες οικογένειες καταστράφηκαν. Ακόμη και πολιτικούς «γκρέμισε» το συγκεκριμένο παίγνιο… εκτός από αξιοπρέπειες και πορτοφόλια. Δεκάδες σπίτια έκλεισαν, παιδιά έμεναν νηστικά και άνθρωποι έφτασαν στα όρια της τρέλας, αφού εθισμένοι σε αυτού του είδους τον τζόγο δε σταματούσαν πουθενά.
Μα τι είναι αυτό; Έχει κάποια λογική; Εννοώ πέρα από εισπρακτική. Ψάχνοντας διάβασα ότι τα έσοδα που θα αποκομίσει το κράτος υπολογίζονται σε 1,3 δισ. μέσα σε μια διετία, γι’ αυτό και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια επιβάλλονται ουσιαστικά με οδηγία της Ε.Ε αλλά και του Δ.Ν.Τ.
Τρομάζει πραγματικά κανείς με αυτό το κράτος. Αντί να επενδύει στην Παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την Υγεία, αντί να καλλιεργήσει την ελεύθερη έκφραση, επενδύει στον ηλεκτρονικό τζόγο.
Σκοπός είναι μόνο το κέρδος, τα έσοδα για να ξεχρεωθούν οι δανειστές μας και από εκεί και πέρα «γαία πυρί μιχθείτω…». Κατά τα άλλα το νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση. Έτσι για να υπάρχει και το απαιτούμενο άλλοθι… ότι προηγήθηκε διάλογος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου