Εκτός από τη βούληση χρειάζεται και η δράση

εκτός-από-τη-βούληση-χρειάζεται-και-η-δ-417387

Μέχρι σήμερα, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και άλλοι τόσοι υπουργοί και υφυπουργοί που πέρασαν από τον συγκεκριμένο τομέα, ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεταν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους ήταν η μαύρη εργασία

Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας εκφράζει τις τελευταίες μέρες ολοένα και πιο έντονα τη βούληση να ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα της αδήλωτης εργασίας, ασφαλώς και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκεί φυσικά εκτός από τις διαβεβαιώσεις σε επίπεδο δηλώσεων να υπάρξει και πρακτική εφαρμογή μέσα από τις διατάξεις που δεσμεύεται πως θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να αντιμετωπίσει το «τέρας» της ανασφάλιστης εργασίας.

Το επισημαίνουμε αυτό διότι μέχρι σήμερα όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και άλλοι τόσοι υπουργοί και υφυπουργοί που πέρασαν από τον συγκεκριμένο τομέα, ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεταν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους ήταν η μαύρη εργασία.

Στο μέτρο του δυνατού, στην πλειοψηφία τους προσπάθησαν οι περισσότεροι να κάνουν παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Κατά τη γνώμη μας, ωστόσο, επρόκειτο για μέτρα και πολιτικές που αντιμετώπιζαν αποσπασματικά το θέμα, με αποτέλεσμα πολλές φορές, αντί το πρόβλημα να λύνεται να γιγαντώνεται, μέχρι που φτάσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία να χτυπήσουν κόκκινο αλλά και πολλές επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω των υψηλών προστίμων.

Η επιλογή του υπουργείου να αλλάξει το πλαίσιο των προστίμων, αν εφαρμοστεί εκτιμάται ότι θα αλλάξει άρδην το τοπίο προς το καλύτερο.

Στις προτάσεις που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας -όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ φιλοξενώντας δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ για την αδήλωτη εργασία- περιλαμβάνεται η μείωση του προστίμου στο μισό, με παράλληλη υποχρέωση του εργοδότη να προσλάβει τον εργαζόμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. έως έξι μήνες). Το πρόστιμο αδήλωτης εργασίας είναι σήμερα 10.550 ευρώ ανά εργαζόμενο. Ταυτόχρονα, ο εργοδότης θα δεσμεύεται να καταβάλλει κανονικά τις μηνιαίες αποδοχές που θα έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο, μαζί με τις ασφαλιστικές του εισφορές αλλά και να μην απολύσει κανέναν άλλο εργαζόμενο κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά για την πλευρά των εργοδοτών, αφού θα μειωθεί σημαντικά η επιβάρυνσή τους από τα πρόστιμα που θα τους επιβάλλονται για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους. Στο Υπουργείο Εργασίας όμως θεωρούν ότι το μέτρο αυτό θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν οι ίδιοι τη «μαύρη» εργασία τους, για να καρπωθούν στη συνέχεια κανονική πρόσληψη. Όφελός τους θα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα έχουν στο εξής οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους (π.χ. σύζυγοι, τέκνα).

Μπορεί να μην είναι το άπαν, όμως αποτελεί μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης και στη μεγαλύτερη μείωση της αδήλωτης εργασίας. Έχει θετικές προεκτάσεις τόσο για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις. Υπό την έννοια αυτή το σχέδιο νόμου που είναι προ των πυλών μπορεί να βοηθήσει, υπό την προϋπόθεση πάντα πως πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση, ώστε να ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου