Ενας γάμος…

ενας-γάμος-495301

Στην Ελλάδα της τρόικας και του μνημονίου, ένας γάμος του γόνου μίας πρώην βασιλικής οικογένειας, καταφέρνει ακόμη να γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και απευθείας σύνδεση στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Και να ‘σου να παρελαύνουν δήμαρχοι της περιοχής των Σπετσών που μιλούσαν για την τεράστια προβολή της περιοχής, και να τα φλας να απαθανατίζουν πανάκριβες τουαλέτες και ενσταντανέ των κοσμικών αυτής της γης… και άλλα τέτοια ξενέρωτα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποπροσανατολιστεί το φιλοθεάμον κοινό από τα πραγματικά του προβλήματα. «Άρτος και θεάματα»… και ας είναι με πρωταγωνιστές τους γόνους της πρώην βασιλικής οικογένειας.

Η ευθύνη των ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα τεράστια. Ακόμη και η υπογράφουσα σήμερα υποκύπτει στον πειρασμό να σχολιάσει -όχι το κιτς της γαμήλιας τελετής- αλλά το γεγονός σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και για τα οποία ας πούμε τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα έτρεχαν να κάνουν «ζωντανό» ή οι εφημερίδες δεν θα αφιέρωναν περισσότερο από ένα μονόστηλο.

Ο «κόσμος καίγεται» και η επικαιρότητα είχε την πολυτέλεια να ασχοληθεί με το γάμο του Νικολάου και της Τατιάνας, φέρνοντας έστω και για λίγα λεπτά στους δέκτες μας εικόνες που σε περίοδο κρίσης προκαλούν.

Πριν από τρεις μήνες ο Τέως έχυνε κροκοδείλια δάκρυα και έκανε και πολιτικά σχόλια για τα μέτρα της Κυβέρνησης από την Πορταριά που ήρθε για διακοπές και προχθές ως «γαλαζοαίματος» μάς έδειξε ότι η συμπόνια αφορά εμάς τους απλούς «κουτόφραγκους» πολίτες.

Διαβάζω ωστόσο τις τελευταίες μέρες ότι την ίδια ώρα που γίνονται τόσο πλουσιοπάροχοι και προκλητικοί γάμοι.. ο Τέως – λέει- χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Βεβαιωμένα χρέη στην Εφορία Κέρκυρας για το Μον Ρεπό, συμβιβασμός όσες φορές επιδιώχτηκε δεν έγινε και το όλο θέμα ξεχάστηκε.

Σιγά να μην πήγαιναν οι Ράμπο της Εφορίας ή του ΣΔΟΕ στις Σπέτσες για να χαλάσουν το κέφι της πρώην βασιλικής οικογένειας…

Στους μικρούς και ανήμπορους χτυπάνε, εκεί που σκύβουν το κεφάλι και λένε και ευχαριστώ από πάνω, διότι έχουν πάνω από όλα αξιοπρέπεια. Χρωστάνε και εάν καθυστερούν είναι γιατί δεν φτάνουν να πληρώσουν.

Μπαταξήδες όμως εις βάρος του ελληνικού λαού και του κράτους δεν έγιναν ποτέ. Και ούτε πρόκειται να γίνουν, σαν τους μεγάλους και ισχυρούς που συνεχίζουν να μας δουλεύουν νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν μία ζωή να επιπλέουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου