Δεν έχουν τον θεό τους…

δεν-έχουν-τον-θεό-τους-498833

Είναι απαράδεκτο και προκλητικό, να λαϊκίζουν με αυτόν τον τρόπο σε ένα θέμα που είναι και ευαίσθητο, γιατί ακουμπάει θρησκευτικές παραδόσεις αιώνων

Δικαίωμα του κ. Μπαλαούρα, του κ. Καραγιαννίδη και όποιου άλλου από τον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει ότι θέλει για το Άγιο Φως και να δημοσιοποιεί τις απόψεις του. Σε δημοκρατία άλλωστε ζούμε και ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Δεν είναι ωστόσο δικαίωμά τους να επιχειρούν να επιβάλλουν ντε και καλά αυτή την άποψη και στον υπόλοιπο λαό.

Και είναι πραγματικά απαράδεκτο και προκλητικό, να λαϊκίζουν με αυτόν τον τρόπο σε ένα θέμα που είναι και ευαίσθητο, γιατί ακουμπάει θρησκευτικές παραδόσεις αιώνων, υποκρινόμενοι ότι δήθεν νοιάζονται για τον κρατικό κορβανά.

Αντί να νοιάζονται για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αντί να σκέφτονται ότι σε λίγες εβδομάδες με την ψήφο τους θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον λαό, αντί να ψάχνουν να βρούνε τρόπους για να επαναφέρουν την οικονομία και τη χώρα στην κανονικότητά τους, ασχολούνται με το Άγιο Φως

«Χρονιάρες μέρες, σπεύδουν να στάξουν με τις δηλώσεις τους χολή. Θέλουν ντε και καλά να μας αλλάξουν περπατησιά», μου είπε χθες με αφοπλιστικό τρόπο μία ηλικιωμένη κυρία στον δρόμο με ύφος οργισμένο.

Και μην σπεύσουν να υποστηρίξουν, όσοι συμμερίζονται την άποψη των παραπάνω βουλευτών, ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι θρησκόληπτοι ή φασίστες, επειδή θέλουν ορισμένα πράγματα όπως το Άγιο Φως εν προκειμένω, ή οι παρελάσεις στις εθνικές επετείους, να παραμείνουν ανέγγιχτα. Είναι επικίνδυνες τέτοιες λογικές.

Και επειδή δεν διεκδικούμε το ρόλο του πολυπράγμονα, παραθέτουμε παρακάτω, τι διαβάσαμε σε ένα σχετικό κείμενο για το Άγιο Φως: «Από τις ιερές τελετές που τελούνται μεγαλόπρεπα τη Μ. Εβδομάδα στην αγία πόλη της Ιερουσαλήμ, η περισσότερο σημαντική τόσο για τη σημασία της όσο και για την παλαιότητά της, η οποία τυχαίνει να είναι τόσο ποθητή και παρηγορητική για τους πιστούς, είναι η ιερή και σεβάσμια τελετή του Αγίου Φωτός, που τελείται κατά το μεγάλο και υπερευλογημένο Σάββατο στον ίδιο τόπο που έγινε η ταφή και η ανάσταση του Σωτήρα Χριστού. Η ιερή αυτή τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώτος ιεράρχης της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ή κάποιος άλλος από τους ιεράρχες της δίνει στους πιστούς το Άγιο Φως που προέρχεται από το Πανάγιο Τάφο, καθιερώθηκε από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού».

Τι ζητούν λοιπόν;

Ο καθένας έχει τη δική του άποψη και ο κόσμος κρίνει. Ας αφήσουν το Άγιο Φως και ας ασχοληθούν με τα θέματα που πραγματικά απασχολούν τον λαό. Εκτός και αν τους ενδιαφέρει να εκφράσουν το 3 ή 4% που μπορεί να νοιάζεται για τις τιμές αρχηγούς κράτους που αποδίδονται στο Άγιο Φως και όχι την πλειοψηφία των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου