ΤΟΠΙΚΑ

Το Νοσοκομείο Βόλου δικτυώνεται ηλεκτρονικά

το-νοσοκομείο-βόλου-δικτυώνεται-ηλεκ-500744

Πιλοτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη

Στην εποχή της ψηφιοποίησης περνά το Νοσοκομείο Βόλου. Ηλεκτρονικός φάκελος για τους ασθενείς που θα ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή και ψηφιοποίηση όλων των διοικητικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τόσο στο Αχιλλοπούλειο όσο και σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια νοσηλευτική δομή, περιλαμβάνει το πέρασμα… στη νέα εποχή.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Έναν πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο θα αποκτήσουν όλοι οι ασθενείς του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, καθώς ολοκληρώνεται σύντομα η διαδικασία της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης του ιστορικού του κάθε ασθενή. Η μηχανοργάνωση σε όλες τις κλινικές είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Μάνθο Δραμητινό.

Μπορεί το Αχιλλοπούλλειο να υπολείπεται ακόμη σε γιατρούς και νοσηλευτές, όμως οι πάσχοντες θα έχουν σύντομα τον δικό τους ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό φάκελο.

Το έργο της αναβάθμισης του φακέλου του κάθε ασθενή και η ψηφιοποίηση ξεκίνησε πιλοτικά πριν από ενάμιση χρόνο και έχει ήδη επεκταθεί σε όλες σχεδόν τις κλινικές, με στόχο μέχρι τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών εκτός από το όνομα και τη διεύθυνση, περιλαμβάνει νοσήματα, νοσηλείες, φάρμακα που έχουν ληφθεί, εξετάσεις που έχουν γίνει κ.λπ. Ο ηλεκτρονικός φάκελος θα είναι συνδεδεμένος με όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας ώστε τα στοιχεία των ασφαλισμένων να είναι προσβάσιμα σε γιατρούς και διοικήσεις.

Εκτός από τον ηλεκτρονικό φάκελο των ασθενών, η διοίκηση αποφάσισε να εντάξει το Νοσοκομείο Βόλου μαζί με το Νοσοκομείο της Λάρισας σε πρόγραμμα που αφορά στην ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται υπό την επίβλεψη της 5ης ΥΠΕ και συμμετέχει επίσης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης αναμένεται να ψηφιοποιηθούν εκτός από τις ιατρικές και οι διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Σε πρόσφατη επίσκεψη των επιτελικών στελεχών από την 5η ΥΠΕ, εξετάστηκε η πορεία του προγράμματος που βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο, και αυτό που εκτιμήθηκε είναι πως στους επόμενους μήνες σε όλες τις κλινικές θα καταστεί δυνατό να υπάρξει αφενός ψηφιοποίηση του ιστορικού των ασθενών, και αφετέρου η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών που ανήκουν στον διοικητικό τομέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου