Αυξήσεις εσείς…Ψαλίδι εμείς

αυξήσεις-εσείςψαλίδι-εμείς-505490

Αναμενόμενη η θύελλα αντιδράσεων από πλευράς συνδικάτων για τη νέα ωμή παρέμβαση Λοβέρδου για τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. «Έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες» ο συγκεκριμένος υπουργός που με τον τσαμπουκά… στέλνει μηνύματα πλέον στους εργοδότες ότι δεν πρόκειται να αναγνωριστούν αυξήσεις που θα δοθούν, διότι ο ίδιος φροντίζει με νόμο,,, να επιβάλλει ψαλίδι.
Την εναντίωσή τους στην επικείμενη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, για ακύρωση των αποφάσεων του ΟΜΕΔ, που υπερβαίνουν τις μισθολογικές επιταγές του Μνημονίου, εξέφρασαν χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η απόφαση του Υπουργού χαρακτηρίστηκε «αντικοινωνικό πραξικόπημα» αφού ουσιαστικά θα απαγορεύεται στους ιδιώτες να δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, εκεί που τα συμφώνησαν στη διαιτησία», μία συνταγματικά κατοχυρωμένη κατάκτηση των εργαζομένων που καταλήγει στα αζήτητα.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το μνημόνιο δηλαδή. Ο δρόμος που ανοίγει η νέα παρέμβαση του Υπουργού είναι επικίνδυνος. Όχι για τον ίδιο ούτε για τις απόψεις που πρεσβεύει και υπηρετεί. Αλλά για την ίδια την κοινωνία. Εάν ισχύσει αυτό να περιμένετε και άλλα νομοθετήματα που θα επιβάλλουν ή θα απαγορεύουν κατά το δοκούν, ότι κρίνεται περιττό.
Και μπορεί η Κυβέρνηση να καταδεικνύει σε κάθε ευκαιρία την Ν.Δ ως την αποκλειστικά υπεύθυνη που έφτασε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και η προσφυγή στην τρόικα- κατά τους κυβερνώντες- ήταν μονόδρομος, οι νόμοι όμως την υπογραφή τη δική της έχουν. Όπερ σημαίνει «καλό το παραμύθι… αλλά μας τελείωσε ο δράκος..» Με αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί κανείς να φτάσει μακριά. Πολλώ δε μάλλον όταν ήδη οι επιπτώσεις αυτών των αντιλαικών και αντικοινωνικών πολιτικών άρχισαν να φαίνονται και σιγά-σιγά όσο περνάει ο καιρός θα οξύνονται.
Ο κ. Λοβέρδος μπορεί να αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να καταργήσει διαιτησίες και να απαγορεύσει αυξήσεις, υπάρχει όμως και αντιπρόταση σε αυτή την πολιτική.
Να αλλάξουμε θέσεις και να δώσουμε την ευκαιρία στον κ. Λοβέρδο να απολαύσει όχι πολύ… ένα μήνα μόνο τη δική μας καθημερινότητα. Με τους καθηλωμένους μισθούς και τις απαγορευμένες αυξήσεις, με τις κουτσουρεμένες συντάξεις ψίχουλα, με τις ληξιπρόθεσμες δόσεις στις τράπεζες, με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς στις ΔΕΚΟ… για να νιώσει τι σημαίνει.. μνημόνιο.
Από το βήμα της Βουλής και από τα τηλεπαράθυρα ο καθένας από εμάς θα έκανε τέτοια πολιτική. Ας κατεβεί στο δρόμο, να βιώσει ότι βιώνουν κάθε μέρα, οι απλοί πολίτες και ας έρθει μετά να υπερθεματίσει για όσα τώρα… διαρρηγνύει τα ιμάτιά του. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι έχουν χάσει τη μπάλα και έχουν βάλει στόχο να μας αφανίσουν. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια επιμονή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου