Περιμένετε να τελειώσει η …μπουγάδα;

περιμένετε-να-τελειώσει-η-μπουγάδα-851206

Άργησαν, αλλά επιτέλους άρχισαν να το καταλαβαίνουν ότι η περίφημη «Επιτροπή του άρθρου 7», όπως κατάντησε την άλλοτε Αρχή για την καταπολέμηση της διαδικασίας «ξεπλύματος» του «μαύρου χρήματος» ο Αλογοσκούφης, είναι ένα μαγαζάκι στο οποίο βολεύτηκαν διάφοροι κολλητοί του τότε «τσάρου» της Οικονομίας και του υπασπιστή του, Σωτήρη Νικολαρόπουλου. Και από το οποίο δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά ουσιαστική συμβολή στην αποκάλυψη του πολιτικού μαύρου χρήματος που διακινήθηκε σε διάφορες υποθέσεις, με πρώτη εκείνη της Ζίμενς.
Δε στέκομαι στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς επελέγησαν με το κριτήριο ότι είναι «κομματόσκυλα» που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της ΔΑΚΕ. Διότι η εντιμότητα και η ευσυνειδησία δεν πάνε πακέτο με την κομματική ταυτότητα κανενός, όπως και το αντίθετο. Δεν πιστεύω δηλαδή, ότι όλα θα ήταν καλύτερα αν τους «δακίτες» αντικαθιστούσαν, με τα ίδια κριτήρια επιλογής, δηλαδή την κομματική ταυτότητα, κάποιοι «πασκίτες».
Το θέμα είναι πως, αντί για φιλικές αποσπάσεις ημέτερων του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, σε ένα τέτοιο κρίσιμο όργανο, θα τοποθετούνται άνθρωποι με γνώσεις και πάθος για τη δουλειά τους, ώστε να παράγουν ουσιαστικό έργο. Όχι να στέλνουν κούτες με χαρτιά ατάκτως ερριμμένα στην εξεταστική επιτροπή, σαν να λένε στους βουλευτές «βγάλτε τα μάτια σας να βρείτε άκρη». Και να περιμένουμε εμείς οι πολίτες να μάθουμε κάποτε την αλήθεια μέσα από τέτοιες κωμικές διαδικασίες «έρευνας».
Αν η «επιτροπή» δεν ξαναγίνει ανεξάρτητη Αρχή, με πρόεδρο που θα επιλέγεται από τη βουλή, με διευρυμένη πλειοψηφία και προσωπικό που επίσης θα περνά από τη βουλή και όχι με απλές υπουργικές αποφάσεις και χαριστικές αποσπάσεις, ουσιαστική δουλειά δεν πρόκειται να γίνει.
Το ερώτημα είναι, αφού αυτό το συνειδητοποίησαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Ζίμενς και έφτασε ο πρόεδρος της κ. Βαλυράκης να στείλει επιτολές στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου –στον οποίο υπάγεται η επιτροπή-καρικατούρα- και στο συναρμόδιο υπουργό Διαφάνειας και Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, τι περιμένουν για να κάνουν κάτι.
Να γίνει αξιόπιστο αυτό το όργανο όταν πια θα έχει τελειώσει το έργο των εξεταστικών επιτροπών; Η όταν οι εμπλεκόμενοι θα έχουν στο μεταξύ καταφέρει να τελειώσουν την …μπουγάδα τους και να έχουν νομιμοποιήσει το μαύρο χρήμα που απέκτησαν και για το οποίο καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου