Τα καθρεφτάκια και οι ιθαγενείς

τα-καθρεφτάκια-και-οι-ιθαγενείς-629992

Τα χρήματα που θα δοθούν προέρχονται από τις θυσίες του ελληνικού λαού, την υπερφορολόγηση και τις επώδυνες περικοπές

Επειδή η αλήθεια δεν έχει κοντά ποδάρια και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους- όπως επιχειρήθηκε να εμφανιστούν από την Κυβέρνηση, οι παροχές Τσίπρα, θυμίζουμε ότι : Ο Γιώργος Παπανδρέου, το Νοέμβριο του 2009, έδωσε «επίδομα αλληλεγγύης» 1 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο του 2014, η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου αντίστοιχα, είχε επίσης διανείμει κοινωνικό μέρισμα, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Τι σου είναι τελικά όμως η μοίρα. Παίζει πολλά παιχνίδια, ειδικά στην περίπτωση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διότι οι δημόσιες δηλώσεις μένουν, και προφανώς αυτό το είχε ξεχάσει ή θέλει να το ξεχάσει μετά το χθεσινό ορυμαγδό κριτικής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που επιχείρησε να εμφανιστεί «γαλαντόμος» ανακοινώνοντας παροχές που ως αντιπολίτευση όμως ξόρκιζε.

Ως αντιπολίτευση μιλούσε για πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας και αναρωτιόνταν για την τότε Κυβέρνηση « «Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει – την αξιοπρέπειά τους;».

Προφανώς πλέον για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι «πράξη καταισχύνης και ξεπεσμός» το γεγονός ότι η ίδια κυβέρνηση που κόβει μισθούς και συντάξεις και ακολουθεί φορομπηχτική πολιτική στη συνέχεια να προσπαθεί να ελαφρύνει τις επιπτώσεις στο πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια.

Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανενός το μυαλό ότι τα χρήματα που θα μοιραστούν στους συνταξιούχους, δεν είναι χρήματα που προήλθαν από την ανάπτυξη, ούτε από τη θετική πορεία της οικονομίας.

Είναι πόροι που προέρχονται από τις θυσίες του ελληνικού λαού, από την υπερφορολόγηση και τις επώδυνες περικοπές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Είναι έσοδα από τα δημόσια ταμεία που προέρχονται από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, από τις περικοπές του ΕΚΑΣ και του εφάπαξ, από τις μεγάλες περικοπές στην υγεία και την παιδεία. Είναι χρήματα που στερήθηκαν οι έλληνες πολίτες τα δύο περίπου τελευταία χρόνια ελέω και του τρίτου μνημονίου.

Και για να μην ξεχνιόμαστε πρόκειται τα χρήματα που θα μπούνε στη μία τσέπη και λίγες μέρες αργότερα θα βγούνε από την άλλη αφού οι συνταξιούχοι θα κληθούν τέλος του μήνα να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, να πληρώσουν ρυθμίσεις και δόσεις δανείων και εάν βοηθούν και στο σπίτι να πληρώσουν και υποχρεώσεις των συγγενών τους.

Δεν τους κάνει λοιπόν καμία χάρη η Κυβέρνηση. Αντιθέτως. Τους χρησιμοποιεί για να κάνει τα προεκλογικά της επικοινωνιακά παιχνίδια- και ας ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές.

Διότι όπως τους τα δώσει, έτσι θα τα ξαναπάρει πίσω. Και εάν πράγματι ισχύουν όσα διαρρέονται τις τελευταίες ώρες και για «προκαταβολικά μέτρα» τότε σίγουρα θα τους πάρει πολύ περισσότερα από αυτά που προχθές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ξεχνώντας όμως ότι πλέον δεν υπάρχουν «ιθαγενείς να πανηγυρίσουν για τα καθρεφτάκια που τους μοίρασαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου