Να παρέμβει το ΙΚΑ

να-παρέμβει-το-ικα-851206

Απίστευτη αυτή η ιστορία με την μεγάλη κομπίνα του ΙΚΑ με τα ορθοπαιδικά που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Έχει τόση ουρά, που τελικά μέχρι τέλους θα βγούνε στη φόρα πράγματα και θάματα.
Ας ελπίσουμε βέβαια ότι αυτό θα γίνει σύντομα, διότι εάν μη τι άλλο, άρχισαν τα όργανα και ήδη ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.
Αυτοί που έπεσαν θύματα των κομπιναδόρων ουσιαστικά θα βρεθούν και μπλεγμένοι, εάν ισχύσει η λογική ορισμένων -που επειδή θέλουν και έχουν αυτό το δικαίωμα να είναι καλυμμένοι ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους- τρέχουν τώρα με διάφορες διατυπώσεις τους συνταξιούχους.
Επειδή τα λεφτά είναι πολλά και επειδή από αυτή την κομπίνα κάποιοι έγιναν πλούσιοι στις πλάτες των ασφαλισμένων, καλό θα είναι η Διοίκηση του ΙΚΑ, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ζητώντας να τρέξουν οι διαδικασίες και να αποδοθούν ευθύνες διοικητικές και ποινικές όσο το δυνατόν συντομότερα.
Δεν είναι δυνατόν να «ποινικοποιείται» και να τιμωρείται ξαφνικά η αφέλεια των ασφαλισμένων που άφηναν τα βιβλιάριά τους για να εξυπηρετηθούν.
Την ίδια αφέλεια επικαλούνται και υπάλληλοι του ΙΚΑ για να ξεφύγουν από τις ευθύνες που έχουν για τη βλάβη που προκλήθηκε. Θα τους επιβληθεί άραγε και αυτούς συμψηφισμός; αναρωτιέται ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης που δυσανασχετεί όταν ακούει τέτοιες εκδοχές.
Το ΙΚΑ δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Οφείλει τις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει με το κουβάρι των αποκαλύψεων και, αφού απαιτήσει να αποδοθούν ευθύνες, να απαιτήσει και να επιστρέψουν οι δράστες, όποιοι τελικά ανακοινωθεί ότι είναι, τα χρήματα που εισέπραξαν εις βάρος του Ιδρύματος και των ασφαλισμένων.
Αυτό είναι το προφανές και το λογικό. Όχι το να απαιτεί από τους ασφαλισμένους συνταξιούχους των 600 και 700 ευρώ να επιστρέψουν πίσω στο ΙΚΑ 3.000 και πλέον ευρώ για γιλέκα που τους χρεώθηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- διότι υπήρξαν και χρεώσεις που προσέγγιζαν πολύ πιο τσουχτερά ποσά.
Σε ανάλογο σκάνδαλο που ταλάνισε τη Μαγνησία με το Ταμείο Εμπόρων μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, ακόμη ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι έμποροι ταλαιπωρούνται. Χρειάστηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις, δικαστικοί αγώνες για να αποδείξουν ότι δεν είχαν σχέση με τις πλαστογραφήσεις των βιβλιαρίων τους και των ενσήμων τους. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό ως κακόγουστη φάρσα. Να πληρώσουν αυτοί που «έφαγαν», όπως λέει ο λαός. Τα εξιλαστήρια θύματα τέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου