Στα πρόθυρα της σύγχυσης

στα-πρόθυρα-της-σύγχυσης-851206

Οι κωλοτούμπες για το ασφαλιστικό συνεχίζονται. Μέχρι την Παρασκευή ήμασταν έτοιμοι για το καναβάτσο και την Κυριακή ανακουφιστήκαμε από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, που μας διαβεβαίωναν ότι το πετσόκομμα δεν θα είναι μεγάλο στις συντάξεις.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα της σύγχυσης. Ακόμη λίγο και θα τρέχουν όλοι μαζί για ομαδική ψυχοθεραπεία. Δεν ξέρουν πλέον τι να πιστέψουν. Τι να κρατήσουν και τι να «αποθηκεύσουν» στη μνήμη τους από όσα ακούνε και προσπαθούν να φιλτράρουν.
Ο Υπουργός Εργασίας με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει θετικές τις διευκρινίσεις της τρόικας, ενώ τα «παπαγαλάκια» συγχαίρουν την πολιτική ηγεσία γιατί το πάλεψε σθεναρά.
Ανακουφίστηκαν φαντάζομαι και οι 14 βουλευτές που αισθάνθηκαν την ανάγκη να τρίξουν τα «δόντια» της κυβέρνησης και εμμέσως απειλούσαν με «αντάρτικο» και καταψήφιση του νομοσχεδίου, εάν δεν γίνονταν οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Καλό φυσικά το παραμύθι, μόνο που δεν έχει δράκο… Το αποκάλυψαν οι ίδιοι οι άνθρωποι της τρόικας, διευκρινίζοντας κάποια πράγματα -που εάν πράγματι ισχύουν- αποδεικνύουν ότι στις πλάτες μας παίζεται ένα ατέλειωτο πόκερ. Μας ταράζουν στα σκωτσέζικα ντους… χάνουμε το μπούσουλα… κοινώς και μετά έρχονται οι διευκρινίσεις για να μας ανακουφίσουν.
Επικοινωνιακό παιχνίδι αισχίστου είδους στις πλάτες μας. Και να δεις που θα περιμένει το Υπουργείο Εργασίας να τους πούμε και μπράβο γιατί αντί για 500 και 550 ευρώ σύνταξη θα πάρουμε τελικά 800 ευρώ. Αν τα πάρουμε και αυτά, διότι όταν θα κατοχυρώνουμε σύνταξη εμείς οι σημερινοί σαραντάρηδες, εάν ζούμε μέχρι τότε, δεν ξέρω με ποιο ασφαλιστικό θα γίνονται οι υπολογισμοί. Μπορεί να μην υπάρχουν καν ταμεία τότε και να τους πληρώνουμε και από πάνω για να παραμείνουμε εργαζόμενοι.
Το θέατρο του παραλόγου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εμείς πρωταγωνιστές και άφωνοι θεατές μίας κακόγουστης και φτηνής παράστασης που άλλοι έστησαν για εμάς, θέλοντας μάλιστα να μας πείσουν ότι υπάρχουν ακόμη «κόκκινες γραμμές».
Κουράστηκα να ακούω και να διαβάζω όλο το σαββατοκύριακο γι’ αυτές τις κόκκινες γραμμές. Στα τηλεπαράθυρα, στον κυριακάτικο Τύπο, παντού. Μία πλύση εγκεφάλου, δηλαδή, μέχρι να αναφωνήσουμε «Ζήτω, σωθήκαμε».
Και όλα αυτά ενόσω όλοι γνωρίζουμε ότι σε δέκα το πολύ ημέρες ψέματα και αλήθειες θα αποκαλυφθούν μπροστά μας με τον πιο αμείλικτο τρόπο, που δεν θα επιδέχεται πλέον καμία αμφισβήτηση.
Μέχρι τότε φυσικά θα «βομβαρδιζόμαστε». Από διάφορες πλευρές και με προφανή στόχο.
Τα ψέματα όμως κάποια στιγμή τελειώνουν. Όπως και τα επικοινωνιακά τρικ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου